Samsung onthult speciale accessoires voor mindervaliden


Samsung heeft drie accessoires aangekondigd voor de Galaxy Core Advance speciaal bedoeld voor mindervaliden. De Ultrasonic Cover, Optical Scan Stand en Voice Label moeten vooral mensen zonder of met weinig zicht met alledaagse taken helpen.

Dat de accessoires alleen met de Galaxy Core Advance werken is jammer, dat ligt vooral omdat de accessoires naadloos moeten aansluiten op de vormgeving van het toestel zelf. Zo zit de Ultrasonic Cover bijvoorbeeld als een jasje gegoten om de Core Advance heen. Hiermee kunnen gebruikers objecten waarnemen via ultrasoon geluid. Het is onduidelijk of een eventueel aanwezige blindegeleidehond hierdoor in de stress raakt. De Ultrasonic cover geeft via een trilling of gesproken bericht een seintje als er binnen 2 meter iets of iemand in de 'weg' staat.

Samsung Ultrasonic Cover
De Ultrasonic Cover

De Optical Scan Stand kan boeken of ander geprint materiaal voorlezen. Je legt de telefoon bovenop de stand en het te lezen materiaal eronder. De telefoon begint met voorlezen zodra hij geprint materiaal ziet.

Samsung Optical Scan Stand
En de Optical Scan Stand

Tot slot is daar nog de Voice Label. Gebruikers kunnen korte berichten inspreken op de labels en die achterlaten op objecten. Met de telefoon scan je de labels en hoor je de gesproken tekst terug. Deze functie kan handig zijn om bepaalde elektronische apparaten te herkennen en de werking ervan nogmaals uitgelegd te krijgen. De Voice Labels werken via NFC.

Samsung belooft wel compatibiliteit met andere Galaxy-telefoons in de nabije toekomst.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Core Advance

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Core Advance


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel