De batterijbesparingmodus op de Samsung Galaxy S5 nader bekeken

· 1 reactie


Nog een kleine maand en hij ligt in de winkels; de Galaxy S5. Naast een nieuwe camera en de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner is er nog een interessante optie die het vermelden waard is. En dat is de batterijbesparingsmodus.

Het lijkt dat de batterijen van vandaag de vooruitgang van mobiele telefoons niet bij kunnen benen. In zekere zin klopt die stelling niet, dat komt voornamelijk omdat beeldschermen groter zijn geworden. En juist die zijn grootverbruiker. Hoe wil Samsung er dan voor zorgen dat je wel een dag plezier kunt beleven met de Galaxy S5?

Ultra Power Saving Mode
Ultra Power Saving Mode op de Galaxy S5

Aan de ene kant wil Samsung dat doen door het toepassen van een grotere batterij. Die in de S5 is 2.800 mAh groot. Dat is slechts een fractie groter dan de 2.600 mAh in de Galaxy S4. Hiermee belooft Samsung 12 uur aan video of 10 uur aan internetten. Naast alle andere besparingsfuncties heeft Samsung iets nieuws genaamd 'Ultra Power Saving Mode'. Deze speciale modus schakelt alle kleuren uit en stapt over op een zwart/wit-weergave. Daarnaast worden andere onnodige batterijvretende functies uitgeschakeld. Volgens Samsung moet je in deze stand met 10% aan batterij nog steeds 24 uur in standby halen.

Gratis S View Cover

Mocht dat allemaal niet genoeg zijn dan is er altijd nog de mogelijkheid om de batterij in de Galaxy S5 te vervangen. Dat is het voordeel van een telefoon waarvan je zelf de batterij kunt verwisselen. De Samsung Galaxy S5 ligt vanaf 11 april in de winkels maar is nu al te pre-orderen. Voordeel daarvan is dat je er van Samsung gratis een S View Cover bij krijgt t.w.v. €49,95. Alle aanbiedingen hebben we voor je opgesomd op onze Galaxy S5 prijzenpagina.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel