Waterdichte Samsung Galaxy S5 met verbeterde camera aangekondigd

· 13 reacties


Samsung heeft zojuist de vijfde generatie Galaxy S-telefoons aangekondigd. De nieuwe Galaxy S5 levert volgens Samsung een verfijnde gebruikerservaring op met enkele nieuwe foefjes.

Samsung lijkt met de Galaxy S5 terug naar de basis te willen gaan. Het ontwerp is grotendeels gebaseerd op z'n voorgangers maar er zijn wel enkele subtiele wijzigingen. Samsung heeft met de S5 vooral ingezet op een nieuwe camera en fitness-toepassingen.

Samsung Galaxy S5 back front
De Samsung Galaxy S5

Zo krijgt de Galaxy S5 een 16 megapixel camera mee met een geheel vernieuwde interface. Hierdoor moet het schieten van foto's, het bewerken ervan en het delen nog eenvoudiger worden. Foto's worden razendsnel geschoten, mede dankzij de vernieuwde autofocus die binnen 0,3 seconde is scherp gesteld. Dankzij de Selective Focus kun je bovendien achteraf zoomen op een onderwerp.

Samsung Galaxy S5 camera

De Galaxy S5 is natuurlijk geschikt voor 4G-netwerken (Cat. 4) en om dat te benadrukken heeft Samsung een nieuwe manier van downloaden bedacht. Dankzij een speciale app genaamd Download Booster kun je via zowel het WiFi-netwerk als via het 4G-netwerk gelijktijdig bestanden razendsnel binnenhalen.

Samsung Galaxy S5 lifestyle

Samen met de S5 kondigt Samsung versie 3.0 van de S Health-app aan. Doel is om je nog beter fit te houden en je daarbij te helpen. Kon je voorheen stappen tellen, met de Galaxy S5 kun je zelfs je hartslag monitoren. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter achterop het toestel. Zo kan de S5 je realtime coachen.

Samsung Galaxy S5 color range

De S5 is waterbestendig en IP67 gecertificeerd zodat hij eenvoudig tegen water en stof kan. In de homeknop zit een vingerafdrukscanner verwerkt zodat je hem nog beter kunt beschermen. De Samsung Galaxy S5 komt uit in de kleuren Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold. Verwacht hem in april in de winkels. Adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar denk in de buurt van de Galaxy S4 toen hij werd aangekondigd; rond de 699 euro dus.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel