De vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S5 van dichtbij bekeken


De nieuwe Galaxy S5 van Samsung is uitgerust met een vingerafdrukscanner in de homeknop. Natuurlijk kun je hiermee de toegang tot je telefoon regelen maar er is meer mee mogelijk. Wij bekeken alle opties.

De homeknop op de Galaxy S5 werkt wezenlijk anders dan die in de iPhone 5s van Apple. Moet je bij de iPhone je vinger enige tijd stil op homebutton leggen, bij de Galaxy S5 moet je hem eroverheen vegen. Dat komt omdat de knop op de S5 minder groot is en daardoor je vinger niet volledig gelezen kan worden. Qua leessnelheid verschillen beide toestellen niet noemenswaardig veel van elkaar.

Samsung Galaxy S5 PayPal

Private Mode

Vingerafdrukken worden opgeslagen op het toestel zelf. Volgens Samsung is deze data versleuteld en wordt het nooit gedeeld met derden. Samsung past vingerafdrukherkenning anders toe dan Apple doet met de iPhone. Bij Samsung kun je er betalingen mee verrichten en het verschaft toegang tot een speciale Private Mode. Hier kun je foto's en documenten opslaan die voor anderen niet zichtbaar mogen zijn.

Samsung Galaxy S5 Private Mode

Daarnaast kun je er dus ook betalingen mee verrichten. Samsung heeft hiervoor samen met PayPal een app ontwikkeld. Betalingen via PayPal zijn hier niet zo gebruikelijk als bijvoorbeeld met iDeal dus het is even de vraag wat je daar als Nederlandse gebruiker aan hebt.

De Galaxy S5 zal vanaf vrijdag 11 april in de winkels verkrijgbaar zijn. Losse toestelprijzen bedragen op dit moment nog rond de 699 euro maar zullen de komende tijd dalen naar mate de verkrijgbaarheid van het toestel omhoog gaat. Blijf ons dus in de gaten houden voor actuele prijzen en aanbiedingen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel