Samsung overweegt naamswijziging voor Galaxy S10


Nu de Samsung Galaxy S9 officieel is aangekondigd wordt het tijd om na te denken over de toekomst. Wat brengt diens opvolger ons? Allereerst misschien een nieuwe naam want volgens Samsung Mobile's topman denkt het bedrijf na over een naamswijziging.

Na 1 komt 2 enzovoort enzovoort. Maar op den duur houdt het wel een beetje op. De Galaxy S28 zal bijvoorbeeld nooit het levenslicht zien, er komt in de tussentijd namelijk vast wel iets anders, iets beters. En misschien heeft Samsung wel iets anders en beters bij de Galaxy S10. Samsung Mobile-baas DJ Koh zei tegen journalisten op het Mobile World Congress dat het toestel mogelijk anders bekend zal komen te staan. De naam Galaxy blijft trouwens wel gewoon bestaan voor Samsung's Android-telefoons.

Samsung Galaxy S9+ met Dual Camera
Laat het maar aan ons over om na te denken over opvolgers van net aangekondigde telefoons

Nu zijn er wel een aantal ideeën over een nieuwe naamgeving. Zo zou Samsung werken aan de Galaxy X, een toestel met mogelijk een gevouwen scherm. Die zou zo goed aan kunnen slaan dat Samsung hem als opvolger van de Galaxy S9 ziet. Dan kun je weer van voor af aan beginnen met tellen. Bovendien staat de letter X ook voor het Romeinse cijfer 10 dus erg gek klinkt dat idee niet. Bovendien zou het een mooie verwijzing naar Apple kunnen zijn die onlangs de iPhone X aankondigde naar aanleiding van de tiende verjaardag van het toestel.

Slimme speaker en vouwbare telefoon

In hetzelfde gesprek dacht DJ Koh dat de Galaxy S9 het beter zal doen dan de Galaxy S8 al gaf hij geen exacte verkoopcijfers. Samsung verwacht haar verkoopdoelen te halen door veel marketing tegen het toestel aan te gooien. Ook introduceerde het bedrijf stevige inruilkortingen op je oude mobiel, bovenop een gegarandeerde 100 euro cashback. De inruilwaarde van je eigen telefoon controleer je op samsung.com/nl/inruil.

DJ Koh
Samsung Mobile-baas DJ Koh

Koh hintte verder op een eigen slimme speaker ergens halverwege de tweede helft van 2018 en ook de komst van de eerste vouwbare Galaxy-telefoon moet nog ergens dit jaar gebeuren. Het bedrijf wil zich alleen niet haasten, het toestel moet echt toegevoegde waarde hebben voordat hij aangekondigd wordt. Dat is geheel anders met de schot-hagel-tactiek van enige jaren geleden. Toen leek het bedrijf nog willekeurig nieuwe producten en productcategorieën te lanceren om later te zien welke aansloegen bij het publiek en welke niet. Maar goed, zo ver is het nog lang niet en mogen we eerst nog even spelen met de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S9 en z'n nieuwe camera met variabele lensopening. Verwacht het toestel vanaf 16 maart in de winkels.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 299,90 € 310,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel