Opvouwbare Samsung telefoon vanaf november in productie


Volgens Samsung is de kans aanwezig dat we de eerste opvouwbare telefoon van het bedrijf ergens in 2019 kunnen kopen. Samsung experimenteert al langer met vouwbare schermen maar zoekt nog altijd een geschikte vormgeving en bruikbaar doel. Bovendien wil het niets overhaast doen om problemen zoals met de Note 7 te voorkomen.

Dat Samsung dit serieus neemt bewijst de vele eerdere berichten over het in productie nemen van een vouwbare telefoon. Die had er namelijk al veel eerder moeten zijn. Blijkbaar loopt het tegen meer problemen aan dan alleen de productie ervan. Een opvouwbare telefoon biedt geheel nieuwe uitdagingen voor zeg de gebruikersinterface en de manier hoe je dit scherm maximaal kunt gebruiken. Toch zien veel de potentie van een vouwbaar scherm in. Het lijkt de heilige graal om al maar grotere schermen in steeds kleinere telefoons te krijgen.

Flexibele Samsung Galaxy
Flexibele Samsung Galaxy

Als het Samsung ditmaal wel lukt om zich aan het schema te houden dan lijkt dit samen te vallen met de vernieuwing van de Galaxy S-serie. Die wordt ook altijd aan het begin van het jaar aangekondigd. De vraag is of dat nou wel zo slim is. Aan de andere kant; ook concurrent Apple bracht naast de iPhone 8 en 8 Plus een derde nieuwe categorie uit in de vorm van de iPhone X. Als dat werkt, waarom dit niet? Verwacht daarom dat de vouwbare Samsung Galaxy in een soort van super high-end categorie terechtkomt met een bijbehorend hoog prijskaartje.

Eerdere pogingen

Volgens dit bericht zou Samsung een vouwbaar OLED-scherm van maar liefst 7,3 inch willen toepassen. Immens natuurlijk maar opgevouwen blijft daar weinig meer van over. Samsung's vouwbare schermen werden eerder toegepast in de (zelf niet vouwbare) Galaxy Round, daarna in de Note Edge om vervolgens in de Edge-modellen te belanden. Voor de Galaxy S8-reeks is alleen nog maar een gebogen variant gebruikt omdat Samsung hier iets kan bieden wat de concurrentie niet kan.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel