Samsung bevestigt komst Galaxy S9 in februari


Samsung kan het niet langer voor zich houden; de Galaxy S9, het volgende vlaggenschip, wordt in februari tijdens het MWC aangekondigd. Dat zei CEO Samsung Electronics DJ Koh. Samsung grijpt het MWC wel vaker aan voor productlanceringen, al koos het voor de S8 nog een eigen event in maart.

DJ Koh deed z'n uitspraken tegenover ZDNet tijdens de CES-beurs die momenteel in Las Vegas plaatsvindt. Eerder ging nog het gerucht dat Samsung het toestel mogelijk daar al wou tentoonstellen, als soort van teaser. Dat gerucht werd ontkend. Over de Galaxy S9 is al het nodige uitgelekt. Zo wijkt het ontwerp nauwelijks af van de S8, misschien met nog iets kleinere schermranden. Alleen duidelijk zichtbaar is dat de vingerafdrukscanner nu precies in het midden zit. De meeste veranderingen zullen dus intern zijn.

DJ Koh
DJ Koh: Samsung S9 komt in februari

Waarschijnlijk wil Samsung zich net als vele andere fabrikanten dit jaar richten op AI, oftewel kunstmatige intelligentie. De nieuwe Exynos 9810-processor die onlangs aangekondigd is moet voor de benodigde rekenkracht zorgen. Deze kan dan mooi Bixby 2.0 aansturen die DJ Koh tevens aankondigde voor lancering in 2018. Momenteel heb je nog vrij weinig aan de digitale assistent; er worden weinig talen ondersteund en de integratie met apps van derden blijft achter. Samsung kan hierdoor nog niet concurreren met Alexa, Siri en Google Assistant. Van de Samsung Galaxy S9 gaan verder geruchten dat er een uitvoering komt met 512 GB aan opslag en dat de S9+ net als de Note8 zal worden uitgerust met een dubbele camera. Mogelijk liggen beide nieuwe telefoons al vanaf maart in de winkels.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Schwarz
€ 259,00 € 270,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel