“Apple iPhone SE2 krijgt glazen achterkant voor draadloos laden”


Apple werkt aan een opvolger van de in 2016 aangekondigde iPhone SE; het nostalgische model met origineel 4 inch klein scherm. En omdat alle in 2017 aangekondigde iPhone-modellen nu draadloos opladen ondersteunen moet en zal de iPhone SE 2 dat ook krijgen. En dus moet de metalen achterkant wijken voor een glazen variant.

Het is trouwens nog allerminst zeker dat Apple een opvolger gaat uitbrengen voor de iPhone SE. Dat model werd in 2016 aangekondigd om tegemoet te komen aan de vurige wens van die-hard iPhone-fans van het eerste uur die maar niet willen overstappen naar een groter scherm. In plaats van langzaamaan afscheid te nemen van 4-inch kleine telefoons lijkt Apple toch met een opvolger te komen. De geruchten daarover zijn niet nieuw al staat het dus nog allerminst vast dat het model er ook echt gaat komen. Mocht hij komen verwacht dan in ieder geval een glazen achterkant.

Apple iPhone SE 2

Apple heeft draadloos laden helemaal ontdekt. Zowel de iPhone X als de iPhone 8 en 8 Plus ondersteunen het en het ligt daarom voor de hand dat ook de iPhone SE 2 het meekrijgt. En omdat een metalen behuizing niet goed werkt in combinatie met draadloos opladen wordt de aluminium achterkant verruild voor glas. Datzelfde lot ondergingen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus al. En hoe stevig glas vandaag de dag ook is (Apple noemt het zelfs haar sterkste glas ooit), het is nooit zo stevig als metaal. Berichten van gebroken achterkantjes bereikten daarom al snel onze redactie. Eenzelfde lot staat de iPhone SE 2 dus te wachten, is onze voorspelling. Apple is trouwens relatief laat met het omarmen van draadloos laden. Andere fabrikanten doen het al veel langer en zijn daarom al verder gevorderd. Zo ondersteunen Apple's producten nog geen snel draadloos laden en ook de eigen aangekondigde oplaadmat, de AirPower, moet nog uitkomen. Volgens de huidige stand van zaken moet dat "ergens in 2018" gebeuren.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel