Details Sony Xperia XA2, XA2 Ultra en L2 voor aankondiging gepubliceerd


VentureBeat heeft persafbeeldingen van de aankomende Sony Xperia XA2, XA2 Ultra en L2 online gezet. Het trio moet komende CES-beurs aangekondigd worden en bestaat uit voornamelijk mid-range toestellen. Toch houdt de bron een slag om de arm; mogelijk volgt een introductie een maand later tijdens de MWC.

Hoe het ook zij, Sony lijkt van plan om op korte termijn opvolgers te presenteren van de XA1, XA1 Ultra en L1. Dat zijn niet de meest uitgebreidste modellen die Sony aanbiedt, maar daardoor wel een stuk voordeliger. En door de wissel van MediaTek-processors naar Qualcomm vermoeden we ook een aardige verbetering in prestaties. Sony zou z'n oog hebben laten vallen op de Snapdragon 630 wat een octacore-processor is op maximaal 2,2 GHz.

Sony Xperia XA2 Ultra
De XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 krijgt opvallend genoeg een iets lagere resolutie camera maar vermoedelijk zal dat de beeldkwaliteit wel ten goede komen. De cameraselfie op de XA2 Ultra gaat qua resolutie ook 1 naar beneden om op 15 uit te komen, al zal er hier wel sprake zijn van een dubbele camerasensor. Mogelijk is dit nodig voor een portretmodus. Van de Xperia L2 meldt VentureBeat vooralsnog geen specificaties. Dat blijft voorlopig dus nog even een verrassing. Geen verrassing is het ontwerp van het trio, dat komt grotendeels overeen met voorgaande jaren. Iets waardoor Sony momenteel veel kritiek op krijgt.

Sony Xperia XA2Sony Xperia L2
De Xperia XA2 en de eenvoudiger L2

Prijsvergelijker Sony Xperia XA2 Ultra

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia XA2 Ultra


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel