Sony Xperia XA2 Ultra met dubbele selfiecam gespot


Sony lijkt te werken aan een opvolger voor de Xperia XA1 Ultra maar ditmaal met dubbele selfiecamera. Qua ontwerp lijkt er niet zoveel veranderd te zijn, dus flinke schermranden en een groot scherm.

Want volgens de eerste gegevens krijgt deze XA2 Ultra een 6 inch groot Full HD-scherm, net als z'n voorganger de XA1 Ultra. Nog altijd krijgt de selfiecamera een eigen LED-flitser al is er ditmaal wel sprake van een dubbele selfiecamera. Het is heel goed mogelijk dat Sony de 2e selfiecamera nodig heeft voor een soort portretmodus. Dat is tenminste waarvoor andere fabrikanten de 2e camera voor gebruiken. Tot op heden paste Sony deze portretmodus nog niet toe.

Sony Xperia XA2 Ultra
De XA2 Ultra met dubbele selfiecam

De Sony Xperia XA2 Ultra draait standaard Android 8.0.0 Oreo en wordt daarbij geholpen door een Qualcomm Snapdragon 630-processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen komt getuige de schermafbeelding uit op 64 GB. Omdat de XA1 Ultra nog werd uitgerust met een MediaTek-processor en 32 GB instapgeheugen verwachten we een aardige snelheidswinst. Ook zal er dit jaar wel een vingerafdrukscanner te vinden zijn wat in deze prijscategorie inmiddels onmisbaar is. Al met al lijkt de Xperia XA2 Ultra een aardige verbetering te zijn ten opzichte van z'n voorganger. Sony kondigt het toestel vermoedelijk begin 2018 aan, mogelijk al tijdens de CES in januari en anders de MWC in februari.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel