Sony Xperia XA1 Ultra


Sony Xperia XA1 Ultra (G3221)
Sony Xperia XA1 Ultra zwart groep
Sony Xperia XA1 Ultra goud voorkant linkerzijkant
Sony Xperia XA1 Ultra goud voorkant rechterzijkant
Sony Xperia XA1 Ultra goud groep
Sony Xperia XA1 Ultra goud gedraaid
Sony Xperia XA1 Ultra goud achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarGoudWitZwart
Schermformaat
6,0 inch
Camera
23,0 megapixel

Pluspunten Sony Xperia XA1 Ultra

 • Groot scherm met dunne schermrand
 • Premium materialen van aluminium en 2.5D-glas
 • Selfiecamera met beeldstabilisatie en flitser
 • Lichtgevoelige hoofdcamera met snelle autofocus

Minpunten Sony Xperia XA1 Ultra

 • Formaat; hij is gewoon erg groot

Prijsvergelijker Sony Xperia XA1 Ultra
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
hollandsnieuwe € 21,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Tip
T-Mobile € 25,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 25,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 26,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 18,50 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 19,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
KPN € 32,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Sony Xperia XA1 Ultra met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Sony Xperia XA1 Ultra in het kort

De Sony Xperia XA1 Ultra is een grote telefoon met groot scherm, dunne randen en twee hoge resolutie camera's. Wat deze reus nog meer groots maakt gaan we hier proberen te onderzoeken.

Groot maar niet onnodig groot

Sony zegt de XA1 Ultra gemaakt te hebben om te imponeren. Dat is met een 6 inch groot scherm wat ons betreft aardig gelukt; hij is enorm. Dat is handig voor het bekijken van filmpjes en webpagina's: je hoeft niet naar een klein beeld te turen. Het heeft uiteraard ook een nadeel; hij past wat ongemakkelijk in een broekzak. Dat zal Sony een zorg zijn; de Xperia XA1 Ultra is duidelijk gemaakt om gezien te worden. Het scherm kent een Full HD-resolutie wat soms ook wel eens 1080p genoemd wordt. Er is verder beeldverbeteringstechnologie aanwezig wat volgens Sony een "indrukwekkende" beeldkwaliteit moet opleveren. Wat ons vooral vrolijk maakt is de dunne schermranden. Hierdoor blijft het formaat toch enigszins beperkt. En doordat de randen afgerond en niet hoekig zijn ligt hij lekker in de hand.

Belangrijkste Sony Xperia XA1 Ultra specificaties

 • Groot IPS-scherm van 6.0 inch met 2.5D glas
 • 23 megapixelcamera met snelle hybride autofocus en 1/2,3 inch grote sensor
 • Verkrijgbaar in 32 en 64 GB aan eMMC-geheugen (maximaal uitbreidbaar tot 256GB)
 • 4G-ondersteuning voor mobiel internet (LTE)
 • Selfiecam van 16 megapixel met beeldstabilisatie en eigen flitser
 • Rappe MediaTek helio P20 processor op 2,3 GHz, 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Bekijk alle Sony Xperia XA1 Ultra specs

Snelle schieter

Net als zijn voorganger is de XA1 Ultra bijzonder goed in het schieten van selfies. Voorop zit namelijk een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie die voor scherpe opnames zorgt, zelfs in het schemer. Dat laatste komt ook mede door de Exmor RS-sensor die Sony toepast. Die is in combinatie met de f/2.0 groothoeklens erg lichtgevoelig wat de kans op een goeie foto 's avonds groter maakt. Wordt het toch te donker dan is er een selfieflitser aanwezig. En ondanks dat er een fysieke cameraknop aan de zijkant zit kun je ook een selfie schieten door je hand op te steken. De XA1 Ultra begint dan met aftellen en schiet automatisch voor je een foto. Achterop zit ook een hoge resolutie camera van 23 megapixel met een zogenaamde hybride autofocus. Er worden verschillende technieken gebruikt om sneller scherp te stellen. Hierdoor moet je minder snel dat moment missen wat je probeert vast te leggen.

Sony Xperia XA1 Ultra goud groep

Krachtpatser met stamina

Sony heeft haar best gedaan om een niet al te dure smartphone af te leveren. Op de één of andere manier heeft dat niet geleid tot ernstige tekortkomingen. Zo zit er onder de motorkap een degelijke MediaTek Helio P20-processor. MediaTek mag voor sommigen dan een onbekend merk zijn, het is wel een snelle 64-bits processor met acht kernen. Oftewel meer dan genoeg om snel meerdere apps te openen en uitgebreide games te spelen. Dankzij de ingebouwde 2.700 mAh grote batterij kun je dat vrijwel de hele dag doen. Wordt het allemaal wat krap dan springt de STAMINA-modus bij om energie te besparen. Lukt het echt niet meer dan is de Xperia XA1 Ultra dankzij de Quick Charging-oplader extra snel opgeladen.

Goedkoopste Sony Xperia XA1 Ultra prijzen

Uiteraard is de Xperia XA1 Ultra verkrijgbaar met een abonnement maar hij is ook in de losse verkoop verkrijgbaar. Het voordeligst is momenteel €357. Naast in de losse verkoop kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het toestel in combinatie met een abonnement te kopen. Vanaf € 18,50 per maand heb je al een Xperia XA1 Ultra zonder bij te betalen. Dat is in combinatie met een 2-jarig abonnement. Alle abonnementen van één jaar vind je op deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekfilter voor één jaar. Op die pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, minuten en MB’s. Daar vind je ook zoekopties waaronder 4G-snelheid en maximaal maandbedrag. Sony brengt de Xperia XA1 Ultra uit in de volgende modellen Gold (goud), White (wit) en Black (zwart). Qua geheugen is er te kiezen uit: 32 GB en 64 GB.


Concurrenten van de Sony Xperia XA1 Ultra

Vergelijk de Sony Xperia XA1 Ultra met deze producten


Praat mee over de Sony XA1 Ultra