Twee onbekende maar herkenbare Sony smartphones op de foto


Er zijn foto's verschenen van twee Sony smartphones; de G83XX en G8441. Welke naam deze binnen de Xperia-serie krijgen is nog onbekend maar uit de foto's kunnen we al heel wat opmaken.

Allereerst het ontwerp. Sony lijkt niet af te stappen van het huidige design. Dat is wellicht jammer voor wie hoopte op een toestel zonder schermrand. Sony is één van de weinig fabrikanten die nog vasthoudt aan het ontwerp waarbij zowel onder als boven het scherm flinke randen te zien zijn. Deze twee modellen zijn geen uitzondering. XperiaBlog vergelijkt beide modellen qua design met de Xperia XZ Premium.

Sony Xperia G83XX en G8441Sony Xperia G83XX en G8441Sony Xperia G83XX en G8441
Sony Xperia G83XX en G8441

Er is wel wat opvallends aan de hand en dat is de locatie van de vingerafdrukscanner. Sony plaatste die als één van de weinige aan de zijkant, fraai verwerkt in de powerknop. Bij dit model zit hij aan de achterkant. Een beproefde locatie, maar niet erg een bekende voor Sony-telefoons. Ander interessant punt is de geïnstalleerde Android-versie. We zien hier versie 8.0, ook wel bekend als Android O. Dat is een nog niet officiële versie. Sony brengt beide modellen mogelijk mee naar de IFA-beurs in Berlijn begin september. Hopelijk krijgen we daar kans om deze nieuwe toestellen van dichtbij te bekijken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel