Nieuwe BlackBerry Ghost zonder toetsenbord op foto vastgelegd


Evan Blass is lekker bezig vandaag. De man achter @evleaks lekte al eerder plaatjes van de Huawei P20 en Motorola Moto E5 Plus vandaag, en nu is het de beurt aan een BlackBerry. Het aankomende model genaamd Ghost is een zogenaamd Full Touch-model dus zonder volledig toetsenbord zoals we van BlackBerry gewend zijn.

BlackBerry laat al een tijdje haar telefoons door TCL maken, bekend van de Alcatel-telefoons. De Motion was de laatste en die dateert van oktober 2017. Ook deze door @evleaks gepubliceerde BlackBerry Ghost is een zogenaamd Full Touch-model. Daarvan bestaat de gehele voorzijde uit een aanraakscherm. We kunnen uit de afbeelding niet goed opmaken waar het scherm begint en waar het ophoudt. Zo weten we nog niet of het hier om een 18:9-scherm gaat. Het zou kunnen, het hoeft niet.

BlackBerry Ghost

Nu laat BlackBerry bovenstaande Ghost niet door het Chinese TCL maken maar door het Indiase Optiemus. Het lijkt er daarom op dat de BlackBerry voornamelijk voor de Indiase markt bestemd is. Nu leek de BlackBerry Motion ook eerst alleen in het buitenland te worden verkocht, uiteindelijk belande hij ook gewoon hier in de winkels. Dat ligt niet zozeer aan BlackBerry, maar meer aan onze Nederlandse mentaliteit. We zijn hier zo telefoongek dat we alles wat los en vast zit importeren. En we sluiten niet uit dat dat met de toekomstige Ghost gaat gebeuren, welke naam hij uiteindelijk ook krijgt. Welke prijs het toestel dan krijgt en met welke specs hij de markt betreedt; dat weten we nog niet.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel