Benchmark HTC One M9 werpt nieuw licht op specificaties

· 2 reacties


1 maart moet het gebeuren; dan kondigt HTC de nieuwe One M9 aan. Daar bestaat inmiddels geen twijfel meer over. Er zijn echter nog wel wat onzekerheden, en dan met name de specificaties. Gelukkig helpt een opgedoken benchmark ons nu verder.

Uit alles blijkt wel dat HTC alles op alles zet. De modernste technieken worden gebruikt en de beste componenten. Het zal HTC niet weer gebeuren dat een 4 megapixel camera de reden is om een vlaggenschip niet te kopen, ook al hernoemen ze dat naar UltraPixel. Hoog tijd voor de lijst met specs. Wat te denken van een 5,1 inch groot Quad HD-scherm?

HTC 0PK71

Ook niet onaardig is de 13 megapixel selfiecamera. Achterop prijkt dan weer een 20 megapixel exemplaar. HTC is geen onbekende met dergelijk hoge resolutie selfiecamera's. Ook de Desire Eye beschikt over een dergelijk exemplaar. Pas op het gebied van de processor gaan de wenkbrauwen omhoog; geen Snapdragon 810 maar een MediaTek MT6795. Dat is een niet onaardige 64-bits octa-core exemplaar. Toch vinden we de keuze wat opvallend want HTC kiest voor haar vlaggenschepen vrijwel altijd een exemplaar van Qualcomm. Mogelijk gaat het hier om een Chinese variant op.

Specificaties HTC One M9

Overigens zijn er de afgelopen tijd vele specificaties van de HTC One M9 genoemd. Zo werd er eerst nog gesproken over een 5 inch Full HD-scherm. Iets wat later overging op een 5,2 inch 1440p paneel. Ook de processorkeuze kwam al eerder voorbij. Zo zou HTC schikken met een Snapdragon 810 waar ook LG met de G Flex 2 van gebruik maakt. En eerlijk toegeven; het is wel de meest logische keus. Wat het uiteindelijk wordt zal zondag 1 maart moeten blijken wanneer HTC de opvolger van de One (M8) officieel aankondigt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel