Foto achterkant HTC One (M9) “bevestigt” ontbreken Duo Camera


Eindelijk lijkt er duidelijkheid te komen over of de nieuwe HTC One (M9) met codenaam Hima net als z'n voorganger een Duo Camera krijgt. Er is namelijk een foto van het toestel opgedoken waarop de gehele achterkant zichtbaar is.

En het antwoord lijkt; nee. HTC introduceerde de Duo Camera nog samen met de One (M8) en het stelde het toestel in staat om achteraf scherp te stellen en diverse andere duo-effecten. Het ontbreken van een tweede camera wil trouwens niet zeggen dat deze functionaliteiten verdwijnen in de nieuwere One. Mogelijk is de nieuwe 20,7 megapixel camera in staat deze effecten in z'n eentje te bewerkstelligen.

HTC One (M9) rear
Ditmaal maar één camera, maar mogelijk wel duo-effecten

Zo beschikt ook de Samsung Galaxy S5 over mogelijkheden om met één camera achteraf op iets geheel anders scherp te stellen. Of echter de 3D-functie ook aanwezig blijft is onwaarschijnlijker. Hiervoor lijkt toch echt een twee camera onmisbaar. Mogelijk gebruikt HTC een Sony-sensor die we ook terugvinden in de Xperia Z3 en Z3 Compact.

Beschermhoesje One M9

HTC's nieuwe indeling voor de achterkant lijkt tevens bevestigd te worden door een opgedoken beschermhoesje voor het toestel. Fabrikanten van dergelijke accessoires krijgen vaak vooraf al de schematische tekeningen van nog uit te komen telefoons. We zien daarop dezelfde grote vierkante uitsparing voor de camera met links daarvan de tweekleurige flitser. Hiermee is het nog niet 100% zeker maar het komt wel steeds dichterbij. HTC kondigt de One (M9) op 1 maart aan voorafgaand aan het MWC in Barcelona.

Bron: Phandroid.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel