Vermeende batterij Samsung Galaxy S6 inderdaad kleiner


Lange tijd ging het gerucht al dat de batterij in de Galaxy S6 tot 10% kleiner zou zijn dan in de Galaxy S5. Plaatjes van de vermeende S6-batterij bevestigen dat nu. Toch hoeft dat niet meteen slecht nieuws te zijn.

Is de batterij in de Galaxy S5 nog een stevige 2.800 mAh. Die in de Galaxy S6 zal vermoedelijk 2.600 mAh groot zijn. Een kleine 10% minder dus. Toch hoeft dit niet per se iets negatiefs te zijn. Sterker nog, het is eigenlijk best knap dat Samsung zo'n grote batterij in de S6 weet te krijgen. Er gaan namelijk volgens de geruchten 1,2 millimeter dan de dikte af. In telefoonbegrippen is dat een hele boel.

Samsung Galaxy S6 battery
Inladen maar!

Ten tweede hoeft een kleinere batterij niet meteen te betekenen dat de accuduur er op achteruit gaat. Samsung gaat namelijk naar alle waarschijnlijkheid gebruik maken van de flink energiezuiniger Exynos 7420-processor. Die is gebaseerd op 14nm en zou alleen daarom al enkele tientallen procenten zuiniger zijn. Dat maakt het verlies in mAh ruimschoots goed. Bovendien zou de TouchWiz-interface onder handen zijn genomen en niet meer zo omvangrijk en log zijn. Ook dat scheelt mogelijk op de batterijduur. Toch wachten we de eerste batterijtesten van het nieuwe vlaggenschip met belangstelling af. Alleen die geven het totaalplaatje correct weer. Samsung kondigt de Galaxy S6 naar alle waarschijnlijkheid op 1 maart aan.

Bron: Weibo.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel