Het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S6


De Galaxy S6 zal voor Samsung het belangrijkste toestel worden voor 2015. Alle reden dus om al het nieuws over het nieuwe vlaggenschip onder een loep te leggen en te analyseren. Wat heeft ons de laatste tijd zoal bereikt?

Het laatste nieuws over de Galaxy S6 heeft betrekking op de software. Al eerder bekend was dat Samsung de TouchWiz-schil flink zou afslanken. Nu bereikt ons het nieuws dat Samsung ook veel eigen apps niet standaard zal meeleveren. Denk dan aan de zogenaamde S-suite met apps zoals S Voice, S Health en S Note. Ze zijn natuurlijk later altijd wel los te downloaden in de Galaxy Store.

Samsung Galaxy S5 S Health
S Health staat op de nominatie om niet meer standaard meegeleverd te worden

En terwijl Samsung haar eigen apps voorlopig weglaat op de S6 komen er wel apps van Microsoft voor terug. Apps als Office Mobile, Skype en OneDrive zullen standaard op de opvolger van de Galaxy S5 geïnstalleerd worden. Dit alles komt door de recente overeenkomst die Samsung met Microsoft sloot omtrent het patent-verschil wat beide partijen hadden. Voor de gelegenheid heeft Samsung ook het eigen TouchWiz herschreven voor de verwachte 64-bits processor.

Verkrijgbaarheid Galaxy S6

Intussen heeft Samsung haar verkooppersoneel verboden om vrij te nemen in de periode van 22 maart tot en met 30 maart en van 19 april tot en met 27 april. Daar zou je uit kunnen afleiden dat de Galaxy S6 dan in de verkoop gaat. Waarom Samsung twee perioden denkt nodig te hebben is nog onduidelijk. Mogelijk is het nog niet zeker en wil het twee opties hebben, een andere mogelijkheid is dat de ene periode bedoeld is voor de Samsung Galaxy S6 terwijl de andere periode voor de Galaxy S(6) Edge is.

Bron: SamMobile.com en PhoneArena.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
32 GB Gold Platinum
€ 520,78 € 520,78   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel