Mogelijke speclijst Samsung Galaxy S6 laat kleinere batterij zien


Hoe dichterbij we komen bij de lancering van de Galaxy S6, hoe meer er gepubliceerd wordt over het toestel. Ditmaal is het de volledige lijst met specificaties zijn die openbaar wordt. Als het klopt tenminste. Wat het meeste opvalt? De batterij.

Enkele van die eigenschappen werden al genoemd, zoals een eigen processor die 50% sneller is en een beeldscherm met hoge Quad HD-resolutie. Ditmaal lijken ook de details te worden ingevuld. Zo meet het scherm 5,1 inch. Het is trouwens niet voor het eerst dat Samsung een dergelijk paneel uitbrengt, ook de alleen in Korea verkrijgbare Galaxy S5 LTE-A heeft zoveel pixels op een 5,1 inch scherm.

Samsung Galaxy S5 battery
De batterij in de Galaxy S5

Ook al bekend was de 20 en 5 megapixel camera. Nu weten we dat die eerste beschikt over optische beeldstabilisatie, en de laatste over een aperture beschikt van f/1.8 met real-time HDR. Selfies kunnen dus straks ook in het donker en met tegenlicht geschoten worden. Qua geheugen valt de keuze op 32/64 en 128 GB uitvoeringen. Ook komt er een vorm van mobiel betalen dat werkt middels NFC. Qua 4G is de keuze gevallen op het snellere categorie 6 waarmee ondersteuning voor het snellere 4G+ een zekerheid lijkt.

Kleinere batterij voor S6?

Stuk voor stuk verbeteringen. Opvallend is daarom de batterijcapciteit. Die valt met 2.550 mAh lager uit dan de 2.800 mAh in de Galaxy S5. Het lijkt misschien niet veel maar het is toch al gauw 10% minder. Het is nu te hopen dat de efficiëntere processor genoeg stroom bespaart om de hogere vraag van de extra pixels te compenseren. Mogelijk heeft Samsung daar wat op bedacht. Zo zegt de bron tevens dat 10 minuten opladen genoeg moet zijn voor 4 uur gebruik.

Bron: BGR


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel