HTC werkt onder codenaam ‘Petra’ aan ronde fitness tracker


HTC werkt al een tijdje aan haar allereerste wearable. Dat gerucht gaat al een tijdje en naar verluidt gaat het niet om een smartwatch maar om een fitness tracker. De eerste specificaties van deze Petra geven nu meer duidelijkheid.

HTC zou voor haar fitness tracker gebruik willen maken vaan een plastic OLED-scherm, vergelijkbaar als in de G Flex 2. We gaan er derhalve vanuit dat het scherm licht gebogen is. Het meet 1,8 inch in diameter en kent een relatief lage resolutie van 32 bij 160 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid niet boven de 100 uit. Juist vanwege dit gegeven blijkt wel dat de 'Petra' geen smartwatch zal zijn.

HTC products
HTC voegt mogelijk binnenkort nieuwe productcategorie toe aan portfolio

Het bandje is water- en stofbestendig (IP57) en kent een batterijduur van 3 dagen. Opladen kan via USB of door hem in een cradle te leggen (via POGO pin). Interessant is dat HTC niet gebruik maakt van Android Wear maar een eigen gemaakt besturingssysteem gebruikt. Qua functionaliteit lijkt het bandje erg op de Samsung Gear Fit, Sony SmartBand Talk en Huawei Talkband B1.

Release HTC Petra

HTC brengt het nog naamloze bandje in het eerste kwartaal van 2015 uit in de kleuren blauwgroen en zwart/blauw in de maten S/M en L. Prijzen zijn nog niet bekend. Mogelijk presenteert HTC het product tegelijkertijd met de introductie van de One M9 begin maart.

Bron: Upleaks.info


Prijsvergelijker Samsung Gear Fit

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Gear Fit


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel