“HTC One M10 krijgt zelfde 12MP camera als Google Nexus 6P”


De camera die HTC voor de One M10 op het oog heeft hebben we mogelijk al getest. Het zou namelijk om dezelfde camera gaan als op de Google Nexus 5X en 6P. Deze 12 megapixel sensor zou afkomstig zijn van Sony en een relatief grote pixel kennen.

HTC bracht ons eerder de UltraPixel. Ondanks de lage megapixel kende de individuele pixels wel een extra grote oppervlakte waardoor hij het donker wel goed presteerde. Nadeel was alleen dat overdag de cameraprestaties onder de maat waren. De pixelgrootte van de IMX377-sensor die HTC voor de One M10 op het oog heeft kent een oppervlakte die ruwweg 40 procent kleiner is dan de oorspronkelijke UltraPixel-camera. Of we hem hiermee nog steeds UltraPixel mogen noemen valt dus nog te bezien.

Nexus 6P camera
Camera van de Nexus 6P

Interessant is dat we de Sony IMX377 al kennen. Het is namelijk dezelfde camera als in de Google Nexus 5X en Google Nexus 6P. In onze review van de Nexus 6P kwam deze ook redelijk goed uit de bus. Bovendien kan er met deze sensor video in 4K-resolutie geschoten worden. Overigens is het ook goed mogelijk dat HTC dankzij optische beeldstabilisatie en diverse software-optimalisaties nog meer uit de sensor weet te persen. Eerder al werd duidelijk dat we voor het uiterlijk van de One M10 simpelweg naar de One A9 hoeven te kijken. Verwacht zeker aan de voorzijde dezelfde rondingen, het gebogen glas en een vingerafdrukscanner. Een datum waarom HTC de One M10 wordt aangekondigd is nog niet bekend. Er wordt wel gesproken over 11 april. Op die datum zou in Londen een event plaatsvinden maar die moet nog door HTC gecommuniceerd worden.

(via)


Prijsvergelijker HTC 10

Toon alle aanbiedingen van de HTC 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel