Blinde cameratest MKBHD geeft opmerkelijke resultaten


Wat is momenteel de beste cameratelefoon? Grote kans dat je namen noemt als de iPhone XS, Google Pixel 3 of Samsung Galaxy Note 9. Toch rolden die niet als winnaar uit de bus van een blinde cameratest van MKBHD. Hij vroeg het publiek welke zij de beste foto vonden met enkele opmerkelijke resultaten.

Marques Brownlee, beter bekend onder z'n YouTube-naam MKBHD, liet z'n volgers op Twitter en Instagram kiezen tussen 2 foto's. De maker van het winnende plaatje ging door naar de volgende ronde. Er zijn in totaal 16 deelnemers die meedingen naar de prijzen met in de eerste ronde;

Kijken we naar de min of meer objectieve meetmethode van DxOMark dan moet de Huawei P20 Pro als winnaar uit de bus komen, gevolgd door de iPhone XS en HTC U12+. De Pixel 3 is door hun nog niet getest maar het is niet ondenkbaar dat deze de ultieme winnaar is. Een blinde cameratest gebaseerd op een knock-outsysteem waarvan alleen de subjectieve mening van het publiek telt kan gekke resultaten opleveren. En zo ook nu. Bekende namen als de iPhone, Pixel en U12+ vallen zelfs opvallend in de eerste ronde af. Vooral het verlies van de iPhone XS tegen een BlackBerry moet pijn doen bij Apple.

Blinde camera test MKBHD
Klik voor groot

Ander opvallend resultaat is het grote succes van de Pocophone, een toestel van € 337 die vlaggenschepen van duizend euro verslaat. Daarmee bewijst Xiaomi een telefoon met meer dan prima prijs/kwaliteitverhouding neer gezet te hebben. De ultieme winnaar is de Huawei Mate 20 Pro. Een toestel met achterop drie camera's van Leica's. Benieuwd naar de hele video? Kijk hem terug op MKBHD's kanaal.


Prijsvergelijker Huawei Mate 20 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Emerald Green Refurbished
€ 159,99 € 163,98   Bekijk
bol.com Partner
Twilight
€ 359,95 € 359,95   Bekijk
Amazon
Twilight
€ 427,61 € 427,61   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 20 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel