HTC U12+

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC U12+
HTC u12 plus zwart onderkant
HTC u12 plus zwart linkerzijkant
HTC u12 plus zwart achterkant
HTC u12 plus zwart rechterzijkant
HTC u12 plus zwart bovenkant
HTC u12 plus blauw achterkant
HTC u12 plus rood achterkant
HTC u12 plus overzicht

Reviews over de HTC U12+

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de HTC U12+

De HTC U12+ is het bedrijfs meest uitgebreide toestel van de tweede helft van 2018 en biedt zo'n beetje alles wat ieder andere high-end smartphone ook heeft. Toch voegt het ietwat eigenzinnige HTC haar eigen sausje over de U12 Plus toe waarmee het toch een vrij unieke telefoon wordt. Wat we daar precies mee bedoelen lees je in deze beschrijving.

Dunne schermranden, eigen karakter

Net als vrijwel iedere andere uitgebreide telefoon anno 2018 beschikt de U12+ over een groot scherm met dunne schermranden, een dubbele camera achterop, dubbele camera voorop, de snelste processor van Qualcomm en een aantrekkelijk vormgegeven behuizing. Toch heeft HTC haar eigen afweging gemaakt waardoor dit toestel niet helemaal hetzelfde is als al die andere telefoons. Zo zit er bovenin het scherm geen notch; een zogenaamde uitkeping voor sensoren en camera's. Het scherm begint daardoor niet bij de rand maar er bevindt zich een kleine balk bovenaan. En ook die behuizing heeft een geheel eigen karakter vooral bij de Translucent Blue uitvoering die licht doorschijnend is. Je hebt hierdoor een uniek kijkje op de binnenkant.

HTC u12 plus overzicht

4 camera's

HTC richt zich met haar telefoons altijd al op twee punten; de camera en audio. Dat is met de HTC U12+ niet veel anders. Ditmaal zijn er maar liefst 4 verschillende camera's aanwezig, zowel voor- als achterop vind je een dubbele opstelling. De hoofdcamera bestaat uit een 12 en 16 megapixel sensor met de mogelijkheid om tot 2x optisch (dus zonder kwaliteitsverlies) in te zoomen, 'Optical Zoom' noemt HTC dat. Er is ook nog 10x digitale zoom maar dat resulteert doorgaans in minder scherpe beelden. Maar de hoofdcamera blinkt voornamelijk uit in z'n snelle autofocus. Door het toepassen van laser autofocus en dual-pixel autofocus (ook wel phase detection autofocus) gaat scherpstellen extra snel, ook in het donker. Deze techniek doopt HTC om tot 'UltraSpeed Autofocus 2' en moet net weer een stukje beter zijn als op de U11+. Goede optische eigenschappen zijn één, goede software is een andere. Hier komt HDR Boost 2 de hoek om kijken. Deze softwarefunctie belicht automatisch donkere delen van je foto en geeft kleuren net een extra zetje zodat je van het scherm af lijken te spatten. Voorop vinden we ditmaal ook een dubbele camera waarmee je grappige AR-stickers kunt maken en er is natuurlijk een portretmodus die de achtergrond voor je onscherp kan maken (bokeh). Al met al zijn de camera's op de HTC U12+ zo goed dat het onafhankelijke DxOMark hem een score van 103 toekent; hoger dan z'n huidige concurrenten van Apple en Samsung.

Belangrijkste HTC U12+ specificaties

 • 6,0 inch Super LCD 6 scherm met moderne 18:9-verhouding
 • 12 + 16 megapixel hoofdcamera met 2x optische zoom en DSLR-achtige bokeh
 • Tevens dubbele selfiecamera van 2x 8 megapixel met realtime AR-stickers
 • Water- en stofbestendige IP68 behuizing met vloeiend oppervlak
 • Aanraakgevoelige rand (Edge Sense) herkent tikken, vasthouden en knijpen
 • Twee simkaart sleuven met gelijktijdige 4G-ondersteuning
 • Verkrijgbaar in 64 en 128 GB aan opslagruimte uitbreidbaar via microSD-geheugenslot
 • Krachtige Snapdragon 845-processor met 6 GB werkgeheugen voor snelle ervaring

Veel pluspunten, ook enkele minpunten

Dan nog iets over dat tweede hoofdpunt waar HTC zich van oudsher op richt; audio. Nu zal het ontbreken van een 3,5mm audiojack de meesten niet als muziek in de oren klinken. Toch moet muziek goed klinken met de speciaal meegeleverde USonic-dopjes die zich speciaal op je karakteristieke kenmerken van je oor afstellen. Ze beschikken zelfs over actieve ruisonderdrukking om omgevingsgeluid weg te filteren. Luister je liever zonder koptelefoon dan zal de aanwezigheid van BoomSound Hi-Fi je aanspreken. De luidspreker voor het telefoneren wordt namelijk als tweeter gebruikt en gecombineerd met de veel diepere woofer levert dat een rijk, krachtig en helder geluid op. Hebben we dan alles gehad? Nee want er is nog een water- en spatdichte IP68-behuizing, gezichtsontgrendeling, Dual SIM, HDR10 en DCI-P3 scherm en randen met knijpherkenning. Stuk voor stuk mooie pluspunten maar er zijn ook tekortkomingen. Zo kan het scherm niet erg fel want vooral buitenshuis een probleem is, het scherm leest daardoor buiten maar lastig af. Ook het uithoudingsvermogen blijft achter bij de concurrentie waardoor je eerder naar een oplader moet grijpen. En dan is daar nog de Sense-software die HTC gebruikt; die valt je zo nu en dan lastig met reclame. Voor een telefoon met adviesprijs van 800 euro een redelijke flater als je het ons vraagt.


De HTC U12+ in het nieuws

ts HTC Logo Mwc

HTC ontslaat nog eens 1500 medewerkers

Telecomnieuws ·

Binnenkort zal HTC nog eens afscheid nemen van 1500 medewerkers. De maatregel is nodig om het hoofd boven water te houden. Het bedrijf schrijft al lange tijd op rij rode cijfers en een reorganisatie moet het tij keren.

Het werknemersbestand van HTC is de afgelopen jaren al flink gedaald. Sommigen zijn vrijwillig vertrokken maar het merendeel werd met dwingende hand de uitgang gewezen. In 2017 verkocht HTC nog een deel van de medewerkers aan Google die daar aan de volgende generatie Pixel-telefoons werkt. HTC richt zich steeds vaker nadrukkelijk op haar VR-producten al heeft het de telefoonmarkt nog niet definitief de rug toegekeerd.

HTC location
Van het ooit zo machtige HTC is nog maar weinig over

Misschien is dat laatste niet eens zo'n slecht idee; de HTC U12+ ontving niet uitsluitend lovende recensies en is qua prijs ook niet echt concurrerend met andere vlaggenschepen. Die slechte resultaten zien we terug in de winstcijfers. Het bedrijf wist sinds het eerste kwartaal van 2015 niet meer winst te maken. Dat houd je natuurlijk maar zo lang vol. Ook van de beurskoers is nog maar weinig meer over sinds de hoogtijdagen van 2011 toen het nog hoge ogen gooide met modellen zoals de Sensation en EVO 3D.

22% van totaal personeelsbestand

Een verlaging van 1500 werknemers klinkt voor een groot bedrijf als HTC misschien niet als veel; het is wel 22% van het totale werknemersbestand. Zo weinig is er dus nog maar over van het ooit gigantische bedrijf. De maatregel moet er volgens HTC wel voor zorgen dat het dit jaar eindelijk weer eens zwarte cijfers gaat schrijven. Iets dat ook wel nodig is na zoveel kwartaalverliezen op rij. Het is alleen de vraag of het kan overleven met zo weinig vet op de botten.

 • Tags:
 • htc
 • ontslag

ts U12plus Flame rood

HTC U12+ officieel: dubbel zicht voor én achter

Telefoonnieuws ·

HTC's nieuwste telefoon is officieel; de U12+. Het toestel borduurt duidelijk verder voort op de U11+ maar onderscheidt zich ditmaal met zowel een dubbele camera voor als achter. Niet eerder voorzag HTC een smartphone van zoveel camera's als bij de U12+.

Het was alweer een tijdje geleden dat HTC een telefoon uitbracht met dubbele hoofdcamera. Het Taiwanese bedrijf had eerder al eens een uitstapje met een dergelijke configuratie maar zag er uiteindelijk toch weer vanaf. Nu denkt het een toepassing gevonden te hebben die wel echt waardevermeerdering geeft. Denk dan vooral aan een portetmodus die de achtergrond onscherp maakt (bokeh) zoals een dure DSLR-camera dat doet. Maar je kunt met de dubbele camera achterop de U12+ ook inzoomen; tot 2x optisch (dus zonder kwaliteitsverlies) en tot 10x digitaal.

HTC U12+ Flame Red
De U12+ in Flame Red

Qua uiterlijk lijkt deze HTC U12+ erg sterk op de eerdere U11+ dankzij z'n glimmende Liquid Surface-behuizing. Nog altijd zijn de randen aanraakgevoelig waarmee je dan ook extra bedieningsfuncties krijgt. HTC heeft hierdoor haar gebruikersinterface Edge Sense uitgebreid naar versie 2.0 wat nu herkent welke hand je gebruikt en daar op anticipeert. Gelijkgebleven is dat je door de zijkant in te drukken foto's & video's kunt schieten, kunt inzoomen op kaarten en navigeren op het scherm. En toch gaat ondanks dit de aandacht vooral uit naar de dubbele camera's die we ditmaal zowel voorop als achterop aantreffen.

Sonic Zoom

Vooral opvallend is de Sonic Zoom-functie. Wanneer je tijdens het maken van een video inzoomt dan probeert de microfoon zich ook daar op te richten. Ideaal voor wanneer je spraak van een bepaald persoon wilt uitlichten. Andere typische HTC-functies zoals UltraSpeed Autofocus en HDR Boost zijn ook aanwezig en verbeterd waardoor de testers van DxOMark hem een score toekenden van een keurige 103. Hiermee schaart de HTC U12+ zich comfortabel in de bovenste regionen van beste camera-telefoons van dit moment.

HTC U12+ kopen

HTC heeft de U12 Plus voorzien van de meest krachtigste processor die momenteel verkrijgbaar is; de Qualcomm Snapdragon 845 die een maximum snelheid kent van 2,8 GHz. Er is daarnaast 6 GB aan werkgeheugen en uitvoeringen van 64 en 128 GB aan opslaggeheugen. Dat laatste is altijd uit te breiden via, mochten die beschikbaar komen, 2 TB aan geheugenkaartjes. Het beschikbare kleurenpalet bestaat uit Ceramic Black, Translucent Blue en Flame Red. De adviesprijs is zoals bij ieder vlaggenschip stevig; 799 euro. Verwacht de U12+ vanaf juni in de Nederlandse winkels.

 • Tags:
 • htc
 • u12plus

ts HTC U12plus zwart

HTC vergist zich; zet onaangekondigde U12+ te vroeg online

Geruchten ·

Het loopt al een poosje niet echt lekker bij HTC. Wat dan ook niet erg meehelpt is als de eigen medewerkers ook vrij domme vergissingen maken. Zoals nog onaangekondigde telefoons te vroeg online zetten. De HTC U12+ kreeg deze oneervolle behandeling.

Extra pijnlijk is dat deze pagina vermoedelijk el enige tijd online stond zonder dat iemand het opmerkte. Tekenend hoe HTC in populariteit afneemt. De U12+ moet pas woensdag 23 mei 2018 aangekondigd worden. De schade die HTC toebracht viel trouwens behoorlijk mee; het meeste was vooraf al uitgelekt. Dat maakt het er trouwens niet minder erg op. Of er door deze blunder ook medewerkers ontslagen worden ligt niet voor de hand; het persoonsbestand werd eerder al flink ingekrompen en onlangs nog nam Google een groot deel over. HTC kan dus alle handjes gebruiken.

HTC U12+ Ceramic Black
De HTC U12+ in Ceramic Black

De HTC U12+ kent dus geen enkele verrassing meer voor ons. Een 6 inch Android Oreo-toestel met Super LCD6-scherm met QHD+ resolutie. HTC doet niet aan scherminkepingen dus geen notch bij de U12 Plus. HTC brengt trouwens voor het eerst in jaren weer een toestel met dubbele hoofdcamera; ditmaal 12 en 16 megapixel. Er is een 3500 mAh grote batterij en er is gebruik gemaakt van de nieuwste Qualcomm-processor; de Snapdragon 845 op 2,6 GHz. Het werkgeheugen komt uit op een royale 6 GB en er lijken geheugenuitvoeringen van 64 en 128 GB te komen. De 64 GB uitvoering moet ongerekend zo'n 815 euro kosten. Het zou ons niet verbazen als de 128 GB uitvoering richting de 1000 euro gaat. Zoals eerder al bekend werd komen er 3 kleuruitvoeringen; Ceramic Black, blauw en rood.

(via)

 • Tags:
 • htc
 • u12plus

ts HTC U12 Plus Evleaks

Afbeeldingen en specificaties HTC U12+ vroegtijdig op straat

Geruchten ·

Het is geen geheim dat HTC een gruwelijke hekel heeft aan @evleaks en vandaag blijkt waarom ook alweer. Evan Blass lekt namelijk de officiële persafbeeldingen van het toestel en publiceert daarbij meteen de volledige lijst specificaties. Weg verrassing.

HTC had de U12+ eigenlijk op woensdag 23 mei officieel willen onthullen. Nu was er al het nodige van HTC's nieuwe vlaggenschip uitgelekt maar deze nieuwe informatie zullen ze bij HTC niet kunnen waarderen. Er valt namelijk weinig nieuws meer te onthullen komende woensdag. Een event wat ongetwijfeld veel geld gekost heeft om te organiseren. We zien een HTC U12+ in drie verschillende kleuren; blauw, rood en zwart waarvan de blauwe lichtjes transparant is. "Maar wacht, er is meer!" zou Telsell zeggen.

HTC U12+

Het scherm meet 6 inch en krijgt een Quad HD+ resolutie mee. HTC doet niet mee aan de notch-gekte al zijn de schermranden wel redelijk klein. Voorop zitten twee 8 megapixel camera's met een f/2.0 groothoeklens van 84 graden. Hiermee moeten effecten zoals Live make-up, AR stickers en Selfie Panorama mogelijk worden. De U12+ doet ook aan gezichtsontgrendeling. Achterop vinden we ook een dubbele camera, ditmaal 16 en 12 megapixel groot. HTC combineert een f/1.75 en f/2.6 lens waarmee we vermoeden dat er hiermee ingezoomd kan worden. De speclijst heeft het over 2x optisch zoomen wat vergelijkbaar is met de S9+ en iPhone X. De HTC U12 Plus krijgt een krachtige Qualcomm Snapdragon 845-processor mee met een royale 6 GB aan werkgeheugen. Qua opslaggeheugen kun je kiezen uit 64 en 128 GB, iets wat dankzij een microSD-kaartje tot 2 TB uit te breiden is.


Belangrijkste pluspunt

Vergelijk de HTC U12+ met de reeds verkrijgbare U11+ en los van de dubbele camera's is er niet zoveel verschil. We vermoeden daarom dat dit het belangrijkste aandachtspunt zal zijn tijdens de onthulling. HTC spreekt in haar specificatielijst over AR stickers, HDR Boost (2), Face Unlock, Auto Selfie, Voice Selfie en Selfie Panorama. De HTC U12+ komt in eerste instantie uit met Android 8.0 Oreo maar krijgt een beloofde update naar Android P. Bovendien heeft HTC de digitale assistenten van Google en Amazon standaard ingebouwd. Nu maar hopen dat HTC wat te vertellen heeft 23 mei.

(via)

 • Tags:
 • evleaks
 • htc
 • u12plus

ts HTC U12 Facebook

Foto’s tonen onaangekondigde HTC U12+

Geruchten ·

Als we onderstaande foto's mogen geloven staan we aan de vooravond van een grootse HTC-aankondiging. En dat mag je eerder letterlijk nemen dan figuurlijk want deze 6 inch grote U12+ is geen kleine jongen. Of is het toch de U12?

Er staat nog altijd een HTC-vlaggenschip op de rol voor de eerste helft van 2018, alleen wanneer? En onder welke naam? Wij gingen eerder nog voor U12 al is de naam U12+ ook niet uitgesloten. Qua specs hebben we het echter altijd over een 6 inch groot toestel met WQHD+ resolutie oftewel een langgerekt scherm met 18:9-verhouding en dunne schermranden. Toch maakt de achterkant de meeste blits dankzij een spiegelend uiterlijk en dubbele camera.

HTC U12+ voorkantHTC U12+ achterkant

Bovenstaande foto's verschenen op een Taiwanese Facebook-pagina gewijd aan HTC. Als ze kloppen en dit is daadwerkelijk de opvolger van de U11 of U11+ dan is het voor het eerst sinds One M8 dat HTC een vlaggenschip uitrust met een dubbele hoofdcamera achterop. Ditmaal om effecten zoals een portretmodus te introduceren. Volgens de geruchten gaat het om een 12 en 16 megapixel exemplaar met een op het oog vrij fors uitgevallen LED-flitser onderaan. De laser autofocus zit ditmaal links van de cameramodule. Helemaal daaronder vinden we ditmaal de vingerafdrukscanner.

Nog geen aankondiging

Het is nog onduidelijk welke andere functies, naast de dubbele camera, deze U12+ meekrijgt. Daarvoor is het afwachten op de officiële lancering. Normaliter lanceert HTC haar nieuwe vlaggenschip rond het MWC begin van het jaar. Dat evenement kwam dit jaar echter zonder HTC-aankondiging en HTC heeft op moment van schrijven nog geen persaankondiging verstuurd. Nog even geduld dus.

 • Tags:
 • htc
 • u12
 • u12plus

ts HTC U12 Slashleaks

Details mogelijke HTC U12+ met dubbele camera op straat

Geruchten ·

Het volgende vlaggenschip van HTC gaat mogelijk straks als de U12+ door het leven en als de berichten kloppen moet dit hem zijn. Een maar al te bekend uiterlijk met voorop een groot beeldscherm, vermoedelijk met 18:9-verhouding, glanzende achterkant en dubbele camera.

Nu duurt het vermoedelijk nog wel even voordat HTC haar nieuwe vlaggenschip zal aankondigen, maar dankzij een fabrikant van screenprotectors krijgen we nu toch al een aardig beeld van het toestel. De naam zal U12+ zijn, iets wat na de U11 en U11+ niet echt als verrassing komt. Op de foto's zien we duidelijk de Liquid Surface stijl terug die we ook bij vorige HTC's zagen. Voorop lijkt er net als bij de U11+ sprake van een scherm met 18:9-verhouding waardoor de schermranden tot een minimum gebleven zijn.

HTC U12 voorkant

Achterop zit ditmaal de echte vernieuwing. HTC past eindelijk weer een dubbele camerasensor toe in haar vlaggenschip. Onlangs kwam het nog wel met de Desire 12+ waar deze ook in was verwerkt maar het ging hier duidelijk om een uitgebreider instapmodel. Het is trouwens nog even onduidelijk wat HTC exact gaat doen met die 2e camerasensor. Op de HTC Desire 12+ wordt die gebruikt voor een portretmodus om wazige achtergronden te krijgen. En omdat ook andere fabrikanten dat doen is het erg aannemelijk dat HTC hiervoor de 2e camera zal toepassen.

HTC U12 achterkant

HTC U12+ in Nederland

De afbeeldingen geven niet echt veel andere specificaties vrij. Wel zien we een dubbele flitser en achterop een ronde vingerafdrukscanner terug. Het is verder wel veilig aan te nemen dat HTC voor haar nieuwste vlaggenschip de laatste en beste componenten zal gebruiken dus we houden sterk rekening met een Snapdragon 845-processor van Qualcomm en lekker veel RAM-werkgeheugen. Eerder nog werd gesproken over een bijna 6 inch groot scherm met Quad HD-resolutie en mogelijk een uitvoering met matte witte achterkant. HTC kondigde altijd haar nieuwe vlaggenschip rond het Mobile World Congress aan het begin van het jaar aan maar het brak met deze traditie. Het is nu maar wachten totdat de HTC U12 Plus officieel aangekondigd zal worden, maar denk ergens halverwege 2018. Uiteraard gaan we er tegen die tijd vanuit dat hij gewoon hier in Nederland verkocht zal worden.

(via)

 • Tags:
 • htc
 • u12

ts Matte HTC Logo

HTC U12+ komt mogelijk in matte witte achterkant

Geruchten ·

Al enige tijd gaan er geruchten over het volgende vlaggenschip van HTC. Na de verkoop van een groot deel van de medewerkers aan Google staan de ontwikkelingen wat stil maar nog zeker 1 nieuw vlaggenschip lijkt er aan te komen; de U12+. En die krijgt mogelijk een nieuwe afwerking.

Berichten op HTCSource spreken over een mogelijke nieuwe achterkant. HTC past al enige tijd haar Liquid-ontwerp toe waarbij het glazen achterpaneel zo gevormd is dat het naadloos en haast vloeibaar overgaat in de rest van de behuizing. Dit resulteert een haast spiegelende achterkant op die erg kenmerkend is maar ook erg gevoelig voor vingerafdrukken. Maar daar lijkt HTC wat voor gevonden te hebben.

HTC mat glas afwerking
HTC maar dan mat

Want als de geruchten kloppen dan krijgt de U12+ een optie van een matte afwerking. Hierbij is de zijkant, het zogenaamde frame, nog altijd van metaal gemaakt en de achterkant van glas. Ditmaal is hij alleen niet spiegelend maar mat. Afbeeldingen hiervan of details missen vooralsnog, maar toen we voor het eerst dit gerucht hoorden moesten we denken aan de One X. Dat model bestond nog uit een plastic behuizing maar de afwerking daarvan was ook mat. Nu laat glas zich uitermate goed lenen voor een matte afwerking, denk aan het glas in sommige deuren of ramen. Fans van het glimmende HTC-telefoons hoeven trouwens niet teleurgesteld te zijn; die optie blijft mogelijk gewoon bestaan.

HTC U12+ specificaties

Er is over de HTC U12+ inmiddels al het nodige uitgelekt. Zo krijgt het toestel net als de U11+ een scherm met 18:9-verhouding met mogelijk Quad HD+ resolutie. Achterop zit in jaren weer een dubbele camera mogelijk van zowel 16 als 12 megapixel. Ook vinden we daar de vingerafdrukscanner al werkt HTC ook aan een eigen variant van gezichtsherkenning. Verwacht uitvoeringen van 4 en 6 GB aan werkgeheugen en Single en Dual SIM. Onbekend is nog wat er na de U12 Plus komt. HTC heeft haar portfolio de laatste tijd al ingekrompen en het is met de verkoop van de Pixel-afdeling aan Google nog maar de vraag hoeveel capaciteit het bedrijf in huis heeft om nieuwe smartphones te maken. De lancering van de HTC U12+ wordt overigens pas over enkele maanden verwacht.

 • Tags:
 • htc
 • mat
 • matglas
 • u12

ts HTC Sense

“HTC U12+ krijgt 5.99 inch 2K-scherm en dubbele camera”

Geruchten ·

Er is op Twitter een lijstje verschenen met specificaties van HTC volgend vlaggenschip; de U12+. Niets bijzonders maar de opsomming krijgt de goedkeuring van @evleaks waarmee het gelijk wat meer gewicht krijgt.

Het lijstje verscheen op de tijdlijn van @LlabTooFeR die wel vaker met dit soort info op de proppen komt. We lezen een 5,99 inch Quad HD+ scherm met dus vermoedelijk dunne schermranden. HTC introduceerde een dergelijke vormgeving met de U11+ dus vreemd is het niet dat het daar mee wil doorgaan. Dat HTC met de U12+ een vlaggenschip voor ogen heeft bewijst de keuze voor de processor; de Snapdragon 845 van Qualcomm. Dat is momenteel de meest krachtigste chipset.


Interessant is te lezen dat HTC weer een dubbele camera gaat toepassen achterop. HTC was hier juist relatief vroeg mee maar liet de dubbele camera vallen. Nu andere fabrikanten steeds vaker overstappen op een dubbele camera lijkt ook HTC de stap weer te wagen. De keuze lijkt te zijn gevallen op een dubbele Sony IMX3-sensor van 16 en 12 megapixel. Het is nog even afwachten of HTC een groothoeklens met telezoomlens gaat toepassen om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen of dat het een zwartwit- en kleurensensor toepast voor betere resultaten. Voorop lijkt het een enkele 8 megapixel sensor toe te passen.

HTC Face Unlock gezichtsontgrendeling

We zien verder dat HTC meerdere geheugen-uitvoeringen wil uitbrengen waarvan het meest uitgebreide model met 6 GB aan RAM-werkgeheugen komt en tot 256 GB aan opslaggeheugen. De behuizing krijgt een IP68-afwerking waarmee hij zo goed als stof- en waterdicht is. Dat zagen we al bij de U11+ en ook diens aanraakgevoelige randen zullen weer van de partij zijn. HTC rust de U12 uit met gezichtsherkenning wat het HTC Face Unlock noemt. Dat lijkt een eigen alternatief voor Apple's Face ID en Samsung's Intelligent Scan. Hoe dit precies werkt blijft nog onduidelijk. De HTC U12+ wordt uit de doos geleverd met Android 8.0 met Project Treble-ondersteuning voor het sneller kunnen uitrollen van updates. Momenteel staat het toestel alleen nog bekend aan de hand van z'n codenaam; Imagine. Wanneer HTC van plan is het toestel officieel aan te kondigen is onbekend. Normaliter doet het dit aan het begin van het jaar.

 • Tags:
 • htc
 • imagine
 • u12

Beknopte specificaties van de HTC U12+

Afmetingen 156,6 x 73,9 x 8,7 mm
Gewicht 188 gram
Codenaam HTC Imagine
EAN codes 4718487710171, 4718487710164, 4718487710157, 4718487710119, 4718487710102, 4718487710096
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.0 (Oreo)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.0 inch, Super LCD 6
Hardware
Camera 12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor 2.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 845, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3500 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle HTC U12+ specificaties


Video’s over de HTC U12+

Benieuwd hoe Edge Sense 2 werkt op de nieuwe HTC U12+? Dit filmpje legt het uit

HTC bewijst dat je ook moderne randloze telefoons zonder notch kunt maken; ontmoet de U12+

Niemand minder dan Nigel Newbyhouse, hoofd van productontwikkeling van HTC, legt uit waarom de U12+ "Bigger, Bolder en Edgier" is


Alternatieven van de HTC U12+

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC U12+
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S10+ (G975)
Samsung Galaxy S10e (G970)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android8.0 (Oreo)9.0 (Pie)119.0 (Pie)9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm6.0 inch, Super LCD 66.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.4 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat
Camera12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor2.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 845, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core
Selfiecamera8 MP10 MP10 MP10 MP, 8 MP10 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3500 mAh3400 mAh4000 mAh4100 mAh3100 mAh
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking HTC U12+ en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC U12+