Huawei bestraft medewerkers die tweet via iPhone verstuurden


Twee medewerkers verantwoordelijk voor het Twitter-account van Huawei hebben een pijnlijk foutje flink moeten bekopen. Ze wensten in de tweet iedereen een gelukkig nieuwjaar maar deden dat via een iPhone. Huawei was daar zo ontzet over dat het de betroffen medewerkers in een lagere salarisschaal plaatste.

We zien het vreemd genoeg nog steeds vaak; Android-fabrikanten die tweeten via een iPhone. Zo ook dit tweetal Huawei-medewerkers al werd de fout vrij snel hersteld door de gewraakte tweet te verwijderen. Omdat het internet niet vergeet ging hij al snel viral. Huawei kon er niet om lachen, sterker nog, het vond dat de medewerkers schade aan de merknaam hadden aangericht. Beiden zijn teruggezet in salarisschaal waardoor ze maandelijks bijna 650 euro minder verdienen.

Huawei tweet via iPhone
Pijnlijk

Er was trouwens wel een goede reden voor de social media-medewerkers om de tweet via de iPhone in de lucht te gooien; het lukte namelijk niet via de PC. In China is Twitter verboden en daarom moet gebruik worden gemaakt van een VPN en daar ontstonden de problemen. De VPN werkte tegen en om de tweet toch op tijd de wereld in te helpen werd gebruik gemaakt van een iPhone met buitenlandse SIM. Die worden in China namelijk niet geblokkeerd. Het doorzettingsvermogen van de medewerkers komt hun dus duur te staan en de hele zaak die door Reuters werd opgemerkt levert Huawei eigenlijk nog meer negatieve publiciteit op dan nodig was.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel