Apple iPhone XS

Apple iPhone XS (A1920)
Apple iPhone XS zwart rechterzijkant
Apple iPhone XS kleuren overzicht
Apple iPhone XS achterkant goud
Apple iPhone XS achterkant grijs
Apple iPhone XS achterkant zilver

64 GB
256 GB

Plus- en minpunten Apple iPhone XS

 • Betere weersbestendigheid
 • Snellere Face ID-gezichtsherkenning
 • A12 Bionic-chip voor meer snelheid en mogelijkheden
 • Betere foto's dankzij rekenkracht A12 Bionic
 • Erg bescheiden upgrade

Prijs Apple iPhone XS los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Space Grey Refurbished
€ 254,99 € 254,99   Bekijk
Swoop
64 GB Space Grey Refurbished
€ 289,00 € 289,00   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Gold Refurbished
€ 292,00 € 292,00   Bekijk
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 299,00 € 299,00   Bekijk
Coolblue
64 GB Black Tweedekans
€ 314,00 € 314,00   Bekijk
iUsed.nl
256 GB Space Grey Refurbished
€ 319,00 € 319,00   Bekijk
Mobiel.nl
64 GB Gold Zo goed als nieuw
€ 369,00 € 369,00   Bekijk
Mobiel.nl
64 GB Gold
€ 369,00 € 369,00   Bekijk
BCC.nl
64 GB Gold
€ 377,97 € 377,97   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Apple iPhone XS

Reviews over de Apple iPhone XS

8,3
2 reviews
5 sterren
0 reviews
4 sterren
2 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Top product!”

·

 • helder scherm/mooie kleuren
 • formaat
 • top camera
 • zwaar
 • duur
 • uitstekende camerlens

Fijn toestel met een snelle processor. Maakt goede foto's.

0 0

“De iPhone gladgestreken”

·

 • Te gek beeldscherm
 • Geweldige speakers
 • Lange accuduur
 • Goede maar niet geweldige camera
 • Portretmodus soms top, soms flop
 • Duur

Bron: https://www.theverge.com/2018/9/18/17871816/apple-iphone-xs-max-review-camera-processor-battery-price

0 1

Alle Apple iPhone XS reviews


Beschrijving van de Apple iPhone XS

De Apple iPhone XS is de bescheiden update van de iPhone X waarmee Apple in 2017 een geheel nieuw ontwerp introduceerde. Niet om oneerbiedig te doen maar 2018/2019 is een -s jaar waar het vooral om een snelheidsverbetering gaat. Waar de iPhone XS daarmee extra toe in staat is gaan we in deze beschrijving voor je uitleggen.

Grotendeels dezelfde cijfers

Eerst maar eens de cijfers. De iPhone XS, wat je officieel uitspreekt als "ten -s", krijgt een 5,8 inch Super Retina HD-scherm van het extra heldere OLED mee. Nog altijd zit er bovenin een inkeping, de gewraakte notch, met daarin gezichtsherkenning. Face ID is op de iPhone XS wel een stuk sneller geworden. De voorkant wordt beschermd door steviger glas, het stevigst wat Apple ooit op een telefoon plaatste. De behuizing is nog altijd van roestvrijstaal maar is ditmaal wel waterbestendiger. De IP68-rating schrijft voor dat de XS tot 30 minuten op 2 meter diepte kan overleven. De camera's krijgen allemaal dezelfde resolutie en ook de lenzen zijn op papier gelijk aan elkaar. Toch zijn er verschillen maar die leggen we straks uit.

Apple iPhone XS kleuren overzicht

A12 Bionic

De grootste vernieuwing bij de iPhone XS is niet zichtbaar, dat zit namelijk diep in het toestel. We hebben het over de A12 Bionic. Deze door Apple zelf ontwikkelde chip is het kloppende hart en de meest krachtigste dat Apple ooit maakte. Het zorgt dat apps sneller opstarten, tot 30% sneller, dat games vloeiender draaien en dat er meer mogelijkheden bijkomen. We kunnen je wel uitleggen dat het hier om een 7 nanometer chip gaat met 50% zuiniger hexa-core CPU en 50% snellere quad-core GPU maar het gaat uiteindelijk om wat je ermee kunt. Apple gebruikt die extra rekenkracht vooral in de camera en bij gaming. Zo herkent Face ID sneller je gezicht waarmee je eerder je iPhone ontgrendelt. Augmented Reality is ook veel sneller geworden en memoji's zijn nauwkeuriger doordat er meer punten van je gezicht gescand kunnen worden.

Belangrijkste Apple iPhone XS specificaties

 • Super Retina OLED-scherm van 5.8 inch groot met hoog contrast
 • Water- en stofbestendiger behuizing met hogere IP68-rating
 • Krachtige Apple A12 Bionic-processor biedt extra rekenkracht
 • Dubbele 12 megapixelcamera met Smart HDR en instelbare bokeh
 • 7 MP TrueDepth-selfiecam met verbeterde video-stabilisatie en Portret Lighting
 • Dual SIM-ondersteuning dankzij eSIM (nog niet in Nederland geactiveerd)
 • Verkrijgbaar in 64, 256 en 512GB aan geheugen
 • Voorzien van sneller gigabit 4G-internet

Betere foto's door meer rekenkracht

Ondanks dat Apple de iPhone XS uitrust met dezelfde dubbele 12 megapixel camera achterop en 7 megapixel camera voorop zijn er verbeteringen aangebracht. Dat komt enerzijds door het toepassen van een grotere en snellere sensor, maar vooral door het slim toepassen van de extra rekenkracht van de A12 Bionic. De extra berekeningen, tot een biljoen per foto, resulteert in een techniek wat Apple 'Smart HDR' noemt. Schaduwen en licht worden apart vastgelegd en samengebracht in één foto. Nieuw is het achteraf kunnen aanpassen van scherpte/diepte-instelling zodat je de achtergrond meer of juist minder onscherp kunt maken. Deze zogenaamde bokeh levert professioneel ogende portretfoto's op. Je kunt deze ook met de selfiecamera schieten en voorzien van Portret Lighting wat studio-achtige foto's oplevert. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond wegfilteren en vervangen door zwart, stage light genaamd. Met de selfiecamera schiet je natuurlijk ook memoji waarbij je gezicht vervangen wordt door een selectie van emoji's.


De Apple iPhone XS in het nieuws

ts Apple iPhone XS Notch

Notch Apple iPhone gaat in 2020 op de schop

Geruchten ·

Of de gewraakte scherminkeping, beter bekend als de notch, helemaal gaat verdwijnen is nog niet helemaal bekend maar hij gaat in 2020 wel op de schop. Mogelijk voor een kleiner exemplaar, mogelijk verdwijnt hij.

De notch, ook wel de tussenpaus in de mobiele telefonie genoemd. Hij werd uit noodzaak geboren omdat we grotere schermen en dunnere randen willen. Nu zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo past OnePlus in de OnePlus 7 Pro een uitschuifbare selfiecamera toe maar die is dan weer niet volledig waterdicht. Samsung past bij de S10 een schermgat toe in de hoek en weer andere fabrikanten experimenteren met selfiecamera's onder het scherm. Apple houdt het al enkele generaties op een relatief brede notch bovenin in het midden.

Apple iPhone notch
Noodzakelijk kwaad: de notch

Die ruimte is niet alleen nodig voor de selfiecamera maar ook voor de componenten die Face ID mogelijk maken. Ook tevens de enige veilige ontgrendelingsmethode na het vaarwel zeggen van Touch ID wat nog op basis van vingerafdrukherkenning werkte. Apple lijkt die methode verbeterd te hebben en kan nu af met kleinere componenten. De iPhone notch kan vanaf 2020 daarmee kleiner worden, zo denkt Ming-Chi Kuo. De analist weet dankzij z'n goede contacten in Apple's aanvoerketen vaak veel over toekomstige producten.

Geheel notchvrije iPhone

Apple's doel zou zijn om de gehele TrueDepth-camera onder het scherm te plaatsen maar 2020 lijkt daarvoor te snel te komen. En wordt dus mogelijk gewerkt aan een tussenoplossing. Weer andere analisten denken dat het Apple wel lukt om eerder een notch-vrije iPhone uit te brengen. Hiervoor zou Apple wel gebruik moeten maken van een vingerafdrukscanner in het scherm, zoals veel andere fabrikanten momenteel ook doen. De terugkeer naar Touch ID ligt alleen niet erg voor de hand.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone2020
 • notch

ts Ios13

Apple introduceert iOS 13 voor iPhone en iPadOS voor iPad

Telecomnieuws ·

Apple heeft tijdens haar WWDC Keynote details onthuld over het aankomende iOS 13 voor de iPhone. Het besturingssysteem dat dit najaar gelanceerd wordt is vooral sneller, veel sneller. Ander opvallend punt is dat Apple het besturingssysteem voor iPad loskoppelt en zelfstandig voort laat bestaan.

iOS is de naam van het besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod Touch. Voor 2010 stond het bekend onder de naam iPhone OS en het platform geldt als één van de populairste voor mobiele apparaten. Met versie 13 richt Apple zich op enkele thema's waaronder snelheid. Zo schijnt Face ID nu 30% sneller gezichten te herkennen en starten apps tot 2 maal sneller op.

Apple iOS 13
Alle nieuwe functies van iOS 13

Ander punt is dat app downloads en updates significant kleiner zijn geworden, tussen de 50 en 60%. Hierdoor wordt het mogelijk om updates ook via het mobiele netwerk binnen te halen, iets wat voorheen niet werd aangeraden. Verder nieuw is een systeembrede Dark Mode. Apple heeft haar eigen apps al aangepast en nu is het wachten totdat ook ontwikkelaars van apps van derden dit doen.

Verbetering eigen apps

Apple heeft verder gesleuteld aan haar eigen apps zoals Safari, Mail, Notes en Reminders. Ze worden intelligenter en werken beter samen. Apple's eigen toetsenbord krijgt daarnaast een swype-functie genaamd QuickPath. Apple Maps (Apple Kaarten) wordt gedetailleerder en krijgt nu een eigen Street View-variant genaamd Look Around. Vooralsnog werkt dit alleen in de VS voor grote steden. Vanaf 2020 voegt Apple ook andere landen toe.

Apple Maps in iOS13
Nieuwe Apple Kaarten met Dark Mode

Meer privacy

Tijdens de WWDC keynote richtte Apple zich telkens op privacy. iOS 13 krijgt nieuwe instellingen om je privacy beter te beschermen. Zo krijg je nieuwe instellingen voor het delen van je locatie waaronder eenmalig gebruik. Ook probeert Apple het volgen van iOS-apparaten via WiFi en Bluetooth een halt toe te roepen. Ook HomeKit-apparaten krijgen betere beveiliging waaronder beveiligde opslag in iCloud (HomeKit Secure Video). Om ook het volgen van personen op internet tegen te gaan introduceerde Apple haar eigen inlogdienst; Sign in with Apple. Het is een alternatief voor inloggen met Facebook of Google waarbij Apple belooft dat gebruikers niet getracked kunnen worden. Het kan hierbij anonieme wegwerp e-mailadressen aanmaken die mails naar je forwarden zodat je niet je echte mailadres hoeft af te geven.

iPadOS

En toch was de grootste verrassing iPadOS. Van oudsher draaiden iPhones en iPads op hetzelfde platform. Handig om te onderhouden en een voorbeeld voor veel andere fabrikanten zoals Microsoft en Google die met een soortgelijke aanpak kwamen. En toch trekt Apple nu iOS nu uit elkaar. Reden is dat de iPad toch te specifiek geworden is en z'n eigen platform verdient. iPadOS is wel gebaseerd op iOS en ontwikkelaars zullen weinig merken van de wijziging.

iPadOS met widget
Eindelijk widgets op je homescreen

iPadOS maakt beter gebruik van het extra schermoppervlakte. Zo kun je widgets op je homescreen plaatsen en kun je met Slide Over, Split View en App Expose beter multiasken. Safari wordt daarnaast een desktop-class browser en toont standaard de desktop-versie in plaats van de mobiele versie. Er komt zelfs een download manager. Verder krijgt iPadOS ondersteuning voor andere lettertypes, betere tekstselectie en het toetsenbord kan verkleind worden dankzij pinch-to-zoom. Het is Apple verder gelukt om de invoervertraing van de Apple Pencil te verlagen van 20 milliseconde naar 9. Hierdoor voelt de pen nog natuurlijker aan.

Dit najaar

iOS 13 kende verder nog tal van andere functies waaronder nieuwe memoji waarbij je nu ook make-up, brillen en zelfs AirPods kunt toevoegen, Memoji stickers en nieuwe portrait lighting-opties voor in de camera. Ook komen er nieuwe fotobewerkingopties en zelfs video-bewerking zoals het draaien van video mocht je per ongeluk toch in portrait hebben geschoten. iOS 13 wordt dit najaar verwacht samen met de lancering van de nieuwe generatie iPhones.

 • Tags:
 • apple
 • ios
 • ios13
 • ipados
 • wwdc19

ts iPhone 2020

“Apple gooit iPhone-strategie in 2020 om”

Geruchten ·

Nu Apple's iPhone-verkopen niet meer vanzelfsprekend groeien wordt het tijd om iets nieuws te verzinnen. Iets anders dan kleine nieuwe upgrades om klanten te paaien. Denk aan nieuwe schermen met meer keuze. 2019 komt te vroeg dus verwacht deze maatregelen pas vanaf 2020.

iPhone-bezitters waren niet zo moeilijk te overtuigen van een nieuwe iPhone. Na 2 jaar ging de batterij simpelweg niet meer een hele dag mee en eenmaal in het iOS-ecosysteem is er niet meer uit. Upgraden dus. Maar nu het vervangen van een batterij een fluitje van een cent blijkt, die bovendien niet heel duur hoeft te zijn, en met concurrenten die wel dikkere batterijen en meerdere camera's toepassen zal Apple naar drastischer maatregelen moeten grijpen. En dus gaat het doen waar anderen al langer mee bezig waren; de concurrentie kopiëren.

iPhone 2018 lineup
Vanaf 2020 groter verschil in formaat

In 2020 worden er nog altijd 3 iPhone verwacht, alle drie met een OLED-scherm maar het formaat gaat op de schop. Nu ligt het formaat redelijk dicht bij elkaar met het 5,8 inch scherm van iPhone XS, 6,1 inch van de iPhone XR en 6,5 inch van de iPhone XS Max. De kleinste iPhone, de opvolger van de XS, gaat volgens dit gerucht naar 5,42 inch. Daarmee lijkt Apple ook tegemoet te komen naar de liefhebbers van kleinere iPhones. De opvolger van de iPhone XR krijgt mogelijk een 6,06 inch scherm en de grotere Max gaat naar 6,67 inch. Maar er lijkt ook iets om al in 2019 naar uit te kijken; grotere batterijen.

Grotere batterijen iPhone 2019

Op papier blijven de iPhone-batterijen altijd flink achter bij die van de concurrentie. Nu is een 1-op-1 vergelijking lastig te maken omdat Apple haar producten en software naadloos op elkaar kan aansluiten, iets wat een gemiddelde Android-fabrikant niet kan. Feit is wel dat Apple haar batterijcapaciteit altijd zeer krap uitkiest. Een gemiddelde iPhone-batterij houdt het daarom na 2 jaar normaal gebruik niet meer dan een dag vol. Zo forceert Apple klanten te upgraden. Klanten trappen er niet meer in en vervangen steeds vaker hun batterij in plaats van hun iPhone. Tijd dus om oude klanten iets significants te geven om naar uit te kijken; een flink grotere batterij.

iPhone met Apple Watch
Straks je Apple-producten opladen door ze op je iPhone te leggen?

Volgens berichten krijgt de opvolger van de iPhone XR een batterij van maximaal 3089 mAh. Niet echt een grote stijging ten opzichte van de 2942 mAh nu. Dat geldt niet voor de opvolger van de iPhone XS. Die stijgt van 2658 naar 3189-3322 mAh. Dat is al gauw 20% meer. Ook de iPhone XS Max opvolger krijgt een leuke verbetering. Die gaat van 3174 naar tussen de 3491-3650 mAh. Naast dikkere batterijen krijgen de 2019 iPhones ook omkeerbaar draadloos laden. Hiermee kun je ook andere apparaten zoals de AirPods draadloos opladen door ze simpelweg op je iPhone te leggen. Bovendien lijkt Apple eindelijk, maar dan ook echt eindelijk, een snellader in de doos te stoppen. Er komt dus eindelijk een einde aan de 5W lader die ze te lang in de doos hebben gestopt. In plaats daarvan krijg je een fatsoenlijke 18W lader.

Via: 1, 2

 • Tags:
 • apple
 • iphone

ts iPhone Xi Weibo

Schema vermeende iPhone XI hint op triple camera

Geruchten ·

Hoe de volgende iPhone gaat heten weten we nog niet maar er lijkt wel steeds meer op dat hij over drie camera's achterop beschikt. Nadat we daar eerder al geruchten over hoorden duikt nu voor het eerst concreet 'bewijs' op.

Al is het maar wat je bewijs noemt. Het bericht vandaag gaat om een verschenen schema. De bron? Weibo, zeg maar het Chinese Twitter. Daar kan iedereen wat plaatsen dus qua betrouwbaarheid durven we er ons niet aan te branden. Het schema vertelt iets over de indeling van componenten. Zo zien we een groot ronde uitsnede om draadloos laden te maken maar onze interesse gaat voor nu uit naar de camera-module.

Apple iPhone XI schema

We zien namelijk een vrij groot vierkant links bovenin met daarin 3 rondjes en 2 vierkanten. De cirkels zijn bedoeld voor camera's, de vierkantjes voor flitsers en sensoren. In plaats van netjes onder elkaar te plaatsen lijkt Apple dus te kiezen voor een zigzag-patroon. Mooi of niet, er zullen indien waar weer ongetwijfeld veel andere fabrikanten zijn die dit 'idee' zullen kopieëren. Ondanks bovenstaande schema is het nog veel te vroeg om conclusies te trekken over de opvolger van de iPhone Xs. De introductie van het toestel is op dit moment nog vele maanden van ons verwijderd.

Triple Camera

Apple is zeker niet de eerste die drie camera's zou toepassen. Het is alleen nog even onduidelijk waarvoor het deze gaat gebruiken. Er zijn fabrikanten die een reguliere lens met groothoek en telezoom combineren. Anderen weer gebruiken ze om één superfoto te maken. Nieuw is het toepassen van een periscooplens voor meer dan 2x zoom, soms tot wel 5x. Ook zien we steeds vaker een ToF-camera (Time-of-Flight) om beter diepte te kunnen waarnemen. Dit maakt AR-toepassingen mogelijk waar Apple al langer mee werkt.

Het blijft de komende maanden opletten naar nieuwe iPhone XI-geruchten. En dat is precies wat we voor je gaan doen.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphonexi
 • triplecamera

ts groep Facetime

FaceTime-bug liet iedereen ongewild meeluisteren

Opmerkelijk ·

Van een bedrijf dat zo hamert op privacy is dit wel een slordige; iedere iPhone-gebruiker was af te luisteren via een bug in Group FaceTime. Apple heeft de Group FaceTime-server momenteel uitgeschakeld en werkt aan een fix. Tot die tijd zal Group FaceTime mogelijk niet werken.

Hoe werkt de FaceTime-bug? Wie een FaceTime-oproep naar iemand doet moet normaal wachten totdat de ander die accepteert. Maar wanneer je jezelf toevoegt aan de conversatie (en er een Group FaceTime-oproep van maakt) hoor je het geluid van de andere zijde. Ook al als die de oproep niet geaccepteerd heeft. Video wordt niet verzonden maar het biedt wel een grondige inbreuk op iemands privacy. Reden genoeg voor Apple om Group FaceTime voor het moment helemaal uit te zetten.

FaceTime groepsgesprekken
Bug in FaceTime groepsgesprekken

Alhoewel er niet ongevraagd video wordt verstuurd is dit wel mogelijk door op de iPhone-powerknop te drukken. Iets wat de gebruiker zou kunnen doen als hij het binnenkomende FaceTime-gesprek af wil wijzen. Apple werkt intussen aan een iOS-update die nog deze week uit moet komen maar de vraag is of dat voldoende is. Niet iedereen update braaf naar de laatste iOS-versie en kwaadwilligen kunnen de update natuurlijk helemaal overslaan om stiekem op iemand in te luisteren. Er zullen dus ook aanpassingen aan de server-kant gemaakt moeten worden. Wil je er extra zeker van zijn dat je geen risico loopt dan is het natuurlijk altijd nog mogelijk om FaceTime helemaal uit te schakelen. Ga hiervoor naar Instellingen > FaceTime en schakel het FaceTime-vinkje uit.

Groepsgesprekken

Groepsgesprekken in FaceTime is een nieuwe functie die met iOS 12 geïntroduceerd. Hierbij is het mogelijk om een FaceTime-gesprek met meerdere mensen te voeren. Dit was een grote wens van iOS-gebruikers die Apple voor het eerst tijdens het WWDC van 2018 demonstreerde. Met groepsgesprekken kun je tot 32 verschillende personen toevoegen aan een FaceTime-gesprek. Apple stelde de introductie van Group FaceTime uit en kwam pas eind oktober met iOS versie 12.1. Helaas werd deze bug over het hoofd gezien.

 • Tags:
 • apple
 • bug
 • facetime

ts Apple Smart Battery case iPhone XS

Apple brengt Smart Battery Case uit voor iPhone XS en XR

Telefoonnieuws ·

Apple heeft een vernieuwde Smart Battery Case uitgebracht voor haar nieuwe generatie iPhones. Het hoesje met ingebouwde batterij verlengt de batterijduur, ziet er ergonomischer uit en ondersteunt draadloos laden via Qi.

Mobiele telefoons gaan met een beetje moeite net een dag mee. Niet ideaal maar een stopcontact is meestal dichtbij. Voor wie die vlieger niet op gaat heeft Apple een set van nieuwe Smart Battery Cases uitgebracht voor de iPhone XS, XS Max en XR. De case voegt tussen de 12 en 14 uur aan extra gebruiksduur toe. De hoesjes kosten 149 euro in Nederland en zijn verkrijgbaar in het zwart en wit.

Apple Smart Battery Case
Apple's Smart Battery Case

Naast een extra batterijduur beschermt het hoesje dankzij de microvezel binnenkant je waardevolle iPhone en de siliconen buitenkant zorgt voor bescherming van buitenaf. De iPhone herkent wanneer hij in een Smart Battery Case zit en geeft de batterijcapaciteit dan weer op het toegangsscherm en het berichtencentrum. Opladen gaat met Lightning en Apple raadt aan om een USB-PD oplader te gebruiken om hem extra snel op te laden. De hoesjes liggen vanaf vandaag in de winkel.

 • Tags:
 • apple
 • smartbatterycase

ts Ios12

Apple lost oplaadproblemen iPhone XS op met iOS 12.0.1

Telefoonnieuws ·

Apple heeft een update van iOS uitgebracht waarmee de problemen waar sommige gebruikers van een iPhone XS mee te kampen hadden opgelost zijn. Zij konden alleen opladen wanneer het scherm actief was. iOS 12.0.1 is nu te downloaden en lost deze en andere problemen op.

Naast het vervelende oplaadprobleem voor sommige exemplaren van de iPhone XS en XS Max lost Apple ook nog tal van andere problemen op met iOS 12.0.1. In de beschrijving die Apple meelevert sommen ze de volgende zaken op;

 • Oplossing voor een probleem waarbij iPhone XS-apparaten opnieuw verbinding maakten met een wifinetwerk van 2,4 GHz in plaats van 5 GHz.
 • De oorspronkelijke positie van de '.?123'-toets op het iPad-toetsenbord is hersteld.
 • Oplossing voor een probleem waarbij er in sommige video-apps geen ondertiteling werd weergegeven.
 • Oplossing voor een probleem waarbij Bluetooth soms niet beschikbaar was.
iOS 12
Enkele nieuwe functies van iOS 12

Apple's iOS 12.0.1 rolt voor wie automatische updates aan heeft staan vanzelf binnen en anders is hij handmatig te downloaden via de app Instellingen onder Algemeen > Software-update. iOS 12 zelf verscheen 17 september en bevat gegroepeerde notificaties, meer snelheid, Siri shortcuts en digitale bewustwording. Onlangs nog werd bekend dat iOS 12 al na 12 dagen op de helft van alle actieve iOS-apparaten geïnstalleerd staat. Daarmee verslaat het iOS 11 die er nog een maand over deed om dit percentage te halen. Toch leken gebruikers na het uitkomen eerst de kat uit boom te kijken; het aantal updaters bleef vooral de eerste dagen sterk achter bij wat we van iOS gewend zijn.

 • Tags:
 • apple
 • bugfix
 • ios12

ts iPhone XS Xsmax Combo

Apple iPhone XS en iPhone XS Max vanaf nu te bestellen

iPhone XS en XS Max vanaf 21 september geleverd

Telefoonnieuws ·

De afgelopen woensdag aangekondigde iPhone XS en XS Max zijn vanaf vandaag als pre-order te bestellen bij diverse webshops. Beide toestellen worden op z'n vroegst 21 september bezorgd waarbij geldt: hoe eerder je er bij bent hoe eerder je hem in huis hebt. We sommen hier de beste prijzen voor je op.

De Apple iPhone XS is onderdeel van de nieuwe generatie iPhone en is een bescheiden update van de iPhone X. Dat geldt niet voor de iPhone XS Max. Als de opvolger van de iPhone 8 Plus is dat een geheel nieuw toestel met het grootste scherm dat Apple ooit in een iPhone stopte. Zowel de XS en XS Max werden woensdag 12 september aangekondigd en zijn vanaf vandaag, 14 september, als pre-order te bestellen.

Apple iPhone Xs en Xs Max
De iPhone XS in 2 formaten

De iPhone Xs krijgt een vanaf-prijs van €1159 mee, de iPhone XS Max begint bij €1259. In combinatie met een abonnement is de XS het voordeligst bij €57 per maand + €120 bijbetalen al zijn er tal van andere combinaties mogelijk. De iPhone XS Max lijkt het voordeligst bij eveneens €57 per maand maar dan met €220 bijbetalen.

Vele uitvoeringen

Beide toestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Silver (wit), Space Grey (zwart) en Gold (goudkleurig) en met 64, 256 of 512 GB aan opslagcapaciteit. Tussen de kleuren zit geen prijsverschil, tussen het opslaggeheugen wel. De eerder genoemde prijzen gelden voor het 64 GB-model, voor 256 GB betaal je 170 euro meer, voor 512 GB zelfs 400 euro. De duurste iPhone is daarmee de iPhone XS Max 512 GB van maar liefst 1659 euro!

Dual SIM

Alle uitvoeringen zijn geschikt voor Dual SIM maar laat dat geen verkoopargument zijn om er één te bestellen; de optie werkt hier namelijk (nog) niet. Dual SIM betekent bij Apple niet dat je er 2 fysieke simkaarten in kunt steken. Naast één gewone nanoSIM zit er een eSIM ingebouwd. Providers ondersteunen die hier nog niet. Daar wordt wel aan gewerkt, wanneer dit klaar is blijft onduidelijk. Daar houden we je uiteraard van op de hoogte.

Apple iPhone XR kleuruitvoeringen

iPhone XR

Gaan de prijzen van de Apple iPhone XS of XS Max je toch wat te ver maar wil je wel een nieuwe iPhone dan lijkt de iPhone XR jouw nieuwe mobiel. Deze laat alleen nog heel even op zich wachten. Die is 19 oktober te bestellen en 26 oktober verkrijgbaar. Naast goedkoper is hij in veel meer kleuren te bestellen, naast zwart/wit ook in rood, geel, koraal en blauw. Prijzen beginnen bij €859.

 • Tags:
 • apple
 • iphonexs
 • iphonexsmax
 • preorder

ts Apple iPhone XS Prijzen

Dit zijn de prijzen van de Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max

Ja ja iPhones zijn duur

Telefoonnieuws ·

Apple heeft nieuwe iPhones aangekondigd en dus kan het klagen beginnen over hoe duur ze wel niet zijn. Wij sommen alle prijzen voor je op in een handig overzicht zodat jij beslagen ten ijs komt en een goede afweging kunt maken.

Dit zijn de prijzen van de Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max

Ja ja iPhones zijn duur. Dat weten we nu wel. En toch wil je er één hebben. Het is onverklaarbaar en volkomen tegen de trend in maar we kopen nog steeds massaal iPhones, hoe duur Apple ze ook maakt. De nieuwe iPhone Xs en iPhone Xs Max zijn geen uitzondering. De vanaf-prijs van de Xs ligt gelijk maar dankzij de grotere 512 GB-uitvoering stijgt de prijs van het duurste model wel.

ModelUitvoeringPrijs los toestel
iPhone Xs64 GB€ 1159
iPhone Xs256 GB€ 1329
iPhone Xs512 GB€ 1559
iPhone Xs Max64 GB€ 1259
iPhone Xs Max256 GB€ 1429
iPhone Xs Max512 GB€ 1659

iPhone Xr

Wat opvalt is dat het prijsverschil tussen de Xs en Xs Max voor Apple-begrippen redelijk klein is; 'slechts' 100 euro. Dat maakt de keuze voor het grotere model wel interessanter al moet je natuurlijk wel open staan voor een flink grotere telefoon. Voorgaande jaren deed Apple het vorige model in de uitverkoop maar dit jaar is de iPhone X volledig van het toneel verdwenen. Wil je een iets betaalbaarder model dan ben je nu aangewezen op de iPhone Xr waarvan de prijzen als volgt zijn.

ModelUitvoeringPrijs los toestel
iPhone Xr64 GB€ 859
iPhone Xr128 GB€ 919
iPhone Xr256 GB€ 1029

Oude modellen met lagere vanaf-prijs

Naast de iPhone X is ook de iPhone 6s en iPhone SE uit het assortiment gehaald. Vooral die laatste zal pijn doen want Apple verkoopt nu officieel geen 4 inch iPhone meer. Een opvolger lijkt ook verder weg dan ooit. Toch blijft Apple oude iPhone-modellen verkopen, nieuw in doos welteverstaan. De iPhone 7 is het nieuwe instapmodel met prijzen beginnend vanaf € 529. Ook de iPhone 8 blijft verkocht worden vanaf een prijs van € 689. Je hebt dan toch een nieuwe iPhone die nog jarenlang geüpdate blijft.

ModelUitvoeringPrijs los toestel
iPhone 732 GB€ 529
iPhone 7128 GB€ 639
iPhone 7 Plus32 GB€ 659
iPhone 7 Plus128 GB€ 769
iPhone 864 GB€ 689
iPhone 8256 GB€ 859
iPhone 8 Plus64 GB€ 799
iPhone 8 Plus256 GB€ 969

Genoemde prijzen zijn voor een los toestel maar niemand verplicht je natuurlijk om hem los in de winkel te kopen. In combinatie met een abonnement kun je die kosten gespreid betalen wat de aanschaf wat draaglijker maakt. Een lening dus. De iPhone Xs en Xs Max zijn vanaf vrijdag 14 september te bestellen en liggen vanaf 21 september in de winkels. De iPhone Xr kan pas vanaf 19 oktober besteld worden en wordt pas 26 oktober geleverd.

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphonexr
 • iphonexs
 • iphonexsmax
 • prijzen

ts Apple iPhone XS Xsmax

Apple kondigt 3 nieuwe iPhone aan; iPhone XS, XS Max en XR

Het draait bij de -s vooral om extra snelheid

Telefoonnieuws ·

Apple heeft een drietal nieuwe iPhones aangekondigd allemaal in de stijl van de in 2017 aangekondigde iPhone X. Hiermee is een einde gekomen aan het iconische uiterlijk dat 10 jaar lang het telecomlandschap domineerden. De iPhone Xs, iPhone Xs Max en de iPhone Xr zullen vanaf nu de toon zetten.

De Apple iPhone Xs is de directe opvolger van de iPhone X en beschikt over hetzelfde 5,8 inch grote randloze OLED-beeldscherm. Achterop treffen we nog altijd een dubbele camera aan. Nieuw is de verbeterde waterbestendigheid van IP68. Ook het glaspaneel is sterker geworden, volgens Apple het sterkste glas ooit in een smartphone.

Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max

Vanaf nu is er ook een grote uitvoering van het toestel beschikbaar in de vorm van de iPhone Xs Max. Deze beschikt over een nog groter 6,5 inch scherm, het grootste scherm wat Apple ooit in een iPhone stopte. Het model is de logische opvolger van de iPhone 8 Plus, met min of meer dezelfde afmetingen maar dan met een flink groter scherm. Verbeterd audio-geluid moet van de grotere Xs Max de ultieme multimedia-telefoon maken.

Op papier krijgt de iPhone Xs dezelfde dubbele 12 megapixel camera maar toch zijn er verschillen. De sensor is een fractie groter en in combinatie met de extra rekenkracht van de A12 Bionic rollen er toch betere foto's uit. Dit resulteert in een techniek genaamd Smart HDR wat rijkere foto's oplevert met betere belichting en schaduwen. Vanaf nu wordt het ook mogelijk om achteraf de scherpte/diepte van een geschoten foto aan te passen. Toch niet gecharmeerd van die onscherpe achtergrond? Pas hem gewoon aan vanuit de foto-app.

A12 Bionic

De iPhone Xs en Xs Max krijgen hun rekenkracht van een A12 Bionic-processor die Apple zelf gemaakt heeft. De quad-core grafische processor is 50% sneller, de hexa-core CPU is een meer bescheiden 15% krachtiger maar wel flink zuiniger. Dat komt mede omdat de A12 Bionic de eerste mobiele processor die op 7 nanometer gebouwd is. Gebruikers zullen die extra snelheid merken bij het opstarten van apps, dat gebeurt vanaf nu tot 30% sneller.

Dual SIM

Interessant is dat de iPhone Xs en iPhone Xs Max Dual SIM zijn. Het is voor het eerste dat Apple een Dual SIM iPhone aankondigt. Naast een slot voor een nano-sim bevat het toestel een eSIM; een elektronische simkaart die vast ingebouwd zit. Omdat aanbieders dat hier nog niet ondersteunen zal de Dual SIM-functie hier (voorlopig) niet werken. Vodafone en T-Mobile werken er volgens Apple wel aan maar of ook de Nederlandse netwerken hier geschikt voor worden gemaakt is nog onbekend. Er komt ook een model uit waar je fysiek twee simkaarten in kunt steken maar die komt alleen in China uit.

Apple iPhone Xr

Kleurrijke Apple iPhone Xr

Er is ook een nieuw instapmodel maar toch is dit geen opvolger van de iPhone 8. De iPhone Xr is namelijk met z'n 6,0 inch scherm vele malen groter. Qua formaat zit hij dus tussen de iPhone Xs en iPhone Xs Plus in maar toch gaat het hier om een voordeliger model. Al moet je "voordelig" bij Apple altijd in perspectief plaatsen. Met een instapprijs van $749 is er nog altijd geen goedkope iPhone beschikbaar. Het model komt in oktober in de kleuren wit, zwart, blauw, geel en koraal (tussen roze en oranje) op de markt.

 • Tags:
 • a12bionic
 • apple
 • iphonexr
 • iphonexs
 • iphonexsmax
 • smarthdr

ts iPhone XS 9to5mac

Apple verstuurt uitnodiging iPhone XS-event

Tegelijkertijd lekt iPhone XS en Apple Watch Series 4 uit

Telecomnieuws ·

Apple kondigt op 12 september 2018 de volgende generatie iPhones aan. Tegelijkertijd lekken persafbeeldingen van de iPhone XS; het nieuwe 5.8 en 6.5 inch model. Overigens geheel tegen de trend in want persmateriaal van Apple lekt zelden vooraf. Ook de Apple Watch Series 4 ontspringt de dans niet.

We durven nu al te spreken over het grootste Apple-lek sinds de iPhone 4 die nog voor aankondigen in een bar opdook. Persrenders van deze Apple iPhone XS worden doorgaans door Apple zelf gemaakt dus dat die vroegtijdig uitlekken suggereert dat Apple intern een lek heeft. Hier gaan koppen rollen al horen wij daar mogelijk nooit iets over. Waar we wel genoeg over te horen zullen krijgen is deze nieuwe iPhone XS die dus op 12 september in om 19:00 uur onze tijd aangekondigd zal worden.

Apple iPhone XS
De nieuwe Apple iPhone XS in 2 formaten

Het is 9to5Mac dus gelukt om vroegtijdig de persafbeelding van beide toestellen in handen te krijgen. Apple lijkt wat moeite te hebben met de naamgeving van het nieuwe toestel; zowel de 5.8 inch versie als de 6.5 inch gaan straks door het leven als iPhone XS. Daarmee is de XS de eerste iPhone die door de 6-inch grens gaat. Apple's nieuwste iPhone krijgt daarnaast een nieuwe goudtint die ook terugkomt in de uitnodiging. Weg verrassing.

Apple Watch Series 4 krijgt groter scherm

Dezelfde bron publiceerde meteen ook een afbeelding van een nieuwe Apple Watch. De Watch Series 4 krijgt een flink groter scherm zo lijkt die mogelijk tot 15% meer oppervlakte beslaan. Zorgen dat het horloge ook groter wordt zijn ongegrond, het zijn vooral de enorme schermranden die er aan gaan. Er komt bovendien een nieuwe watchface die flink meer informatie kan weergeven. Of ook de resolutie omhoog gaat is nog maar afwachten.

Apple Watch Series 4

Apple lijkt verder de crown-draaiknop en zijknop qua uiterlijk aangepast te hebben. De zijknop lijkt niet meer zover uit te steken en de crown ziet er verfijnder uit. Tussen die twee knoppen zien we wat lijkt op een gaatje voor de microfoon. Dat is opvallend want bij de Watch Series 3 zit die nog aan de linkerkant. Mogelijk wordt ditmaal de tweede microfoon rechts neergezet voor een beter ontvangst. Of Apple tijdens haar najaar Keynote nog meer voor ons in petto heeft naast deze iPhone XS en Apple Watch Series 4 valt nog te bezien. Het ligt wel in de verwachting. Ook de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X moeten opvolgers krijgen. Daarnaast wordt het tijd voor nieuwe MacBooks en iMacs. Het belooft dus weer een lange keynote te worden.

 • Tags:
 • apple
 • iphonexs
 • keynote
 • watchseries4

Beknopte specificaties van de Apple iPhone XS

Afmetingen 143,6 x 70,9 x 7,7 mm
Gewicht 177 gram
Artikelcode A1920
EAN codes 9504574657345, 9504535619450, 9503274272254, 9502586814848, 9502585989820, 8720195021780, 8720195021773, 8720195021766, 8720195021759, 8720195021742, 8720195021735, 8720195020141, 8720195020134, 8720195020127, 8720039736825, 8720039736184, 8720039736177, 8720039736160, 8720039736153, 8720039736146, 8720039736139, 8720039736122, 8720039736115, 8720039736108, 8719743779334, 8719743779327, 8719743779310, 8719743779303, 8719743779297, 8719743779280, 8719743778887, 8719743778870, 8719743778863, 7818585852586, 6013737450424, 6013730094069, 6013715114133, 6013714010085, 6013706347373, 6013705859822, 6013702818891, 6013701395317, 6013700197127, 5858596969639, 5415247199274, 5413729239531, 5254547474595, 5254547474519, 5056489720088, 4036779015187, 3544165542496, 3544165542458, 2750098453179, 0752941641759, 0683609994378, 0683346546533, 0683346544669, 0683346541682, 0683346531201, 0683346531195, 0683346531188, 0681402160310, 0619206373537, 0400060098755, 0400060098731, 0400060098724, 0400060098717, 0400060098700, 0400060098694, 0400060098625, 0400060098618, 0400060098601, 0400060096430, 0400060096423, 0400060096409, 0190198800572, 0190198800510, 0190198800398, 0190198793980, 0190198793782, 0190198793683, 0190198793492, 0190198793447, 0190198793317, 0190198793157, 0190198793102, 0190198793010, 0190198792822, 0190198792778, 0190198792679, 0190198792549, 0190198792525, 0190198792433, 0190198792334, 0190198792181, 0190198792143, 0190198792099, 0190198791993, 0190198791849, 0190198791757, 0190198791658, 0190198791627, 0190198791504, 0190198791467, 0190198791412, 0190198791313, 0190198791191, 0190198791160, 0190198791122, 0190198791078, 0190198790972, 0190198790842, 0190198790828, 0190198790781, 0190198790712, 0190198790675, 0190198790668, 0190198790637, 0190198790590, 0190198790552, 0190198790514, 0190198790477, 0190198790439, 0190198790392, 0000000012591, 0000000011792 Toon nog 112 anderen, 8720195020127, 8720039736825, 8720039736184, 8720039736177, 8720039736160, 8720039736153, 8720039736146, 8720039736139, 8720039736122, 8720039736115, 8720039736108, 8719743779334, 8719743779327, 8719743779310, 8719743779303, 8719743779297, 8719743779280, 8719743778887, 8719743778870, 8719743778863, 7818585852586, 6013737450424, 6013730094069, 6013715114133, 6013714010085, 6013706347373, 6013705859822, 6013702818891, 6013701395317, 6013700197127, 5858596969639, 5415247199274, 5413729239531, 5254547474595, 5254547474519, 5056489720088, 4036779015187, 3544165542496, 3544165542458, 2750098453179, 0752941641759, 0683609994378, 0683346546533, 0683346544669, 0683346541682, 0683346531201, 0683346531195, 0683346531188, 0681402160310, 0619206373537, 0400060098755, 0400060098731, 0400060098724, 0400060098717, 0400060098700, 0400060098694, 0400060098625, 0400060098618, 0400060098601, 0400060096430, 0400060096423, 0400060096409, 0190198800572, 0190198800510, 0190198800398, 0190198793980, 0190198793782, 0190198793683, 0190198793492, 0190198793447, 0190198793317, 0190198793157, 0190198793102, 0190198793010, 0190198792822, 0190198792778, 0190198792679, 0190198792549, 0190198792525, 0190198792433, 0190198792334, 0190198792181, 0190198792143, 0190198792099, 0190198791993, 0190198791849, 0190198791757, 0190198791658, 0190198791627, 0190198791504, 0190198791467, 0190198791412, 0190198791313, 0190198791191, 0190198791160, 0190198791122, 0190198791078, 0190198790972, 0190198790842, 0190198790828, 0190198790781, 0190198790712, 0190198790675, 0190198790668, 0190198790637, 0190198790590, 0190198790552, 0190198790514, 0190198790477, 0190198790439, 0190198790392, 0000000012591, 0000000011792
Platform
iOS 12
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.8 inch, OLED, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, dubbele camera-sensor
Processor Apple A12 Bionic, hexa core
Selfiecamera 7 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2658 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Apple iPhone XS specificaties


Alternatieven van de Apple iPhone XS

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone XS (A1920)
Apple iPhone X (A1865)
Samsung Galaxy XCover Pro (G715)
Sony Xperia 10 III
Motorola One
 Huidig product    
iOS1211.0
Kleurenbeeldscherm5.8 inch, OLED, inkeping (notch)5.8 inch, OLED, inkeping (notch)6.3 inch, TFT, schermgat6.0 inch, OLED5.9 inch, Max Vision IPS, inkeping (notch)
Camera12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor25 MP, 8 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 8 MP, 8 MP13 MP, 2 MP, dubbele camera-sensor
ProcessorApple A12 Bionic, hexa core2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core1.7 GHz, 2.3 GHz, octa coreQualcomm Snapdragon 690, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 625, octa core
Selfiecamera7 MP7 MP13 MP8 MP8 MP, flitser
Stof-/waterdicht
P2i coating
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2658 mAh2716 mAh4050 mAh, verwisselbaar4500 mAh3000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Apple iPhone XS en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple XS