Samsung verkocht al 1 miljoen exemplaren Galaxy Fold


Na een valse start is het Samsung dan toch gelukt een succes te maken van de opvouwbare Galaxy Fold. Het meldt inmiddels 1 miljoen exemplaren te hebben verkocht. Niet gek voor een telefoon die los ruim twee duizend euro moet kosten.

Wie had dat gedacht; er is een markt voor opvouwbare telefoons. Sterker nog; er is een gigantische markt voor! De eerste Fold kon rekenen op veel hoongelach nadat bleek dat hij niet helemaal dummy-proof bleek. Versie 2 kon de nukken van niet inlezende gebruikers wel weerstaan en van grote problemen is tot nu toe niets gebleken. En dan nog die prijs. Het heeft consumenten er allemaal niet van weerhouden om er eentje aan te schaffen.

Samsung Galaxy Fold promo
We staan slechts aan het begin van wat mogelijk is

Nadat er eerder wel wat geschatte verkoopcijfers opdoken is het Samsung die nu zelf duidelijkheid verschaft; de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren is inmiddels bereikt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst van foldables. Iets wat ze ook buiten Samsung hebben opgemerkt. Huawei en Lenovo (Motorola) hebben al modellen uitgebracht en Microsoft kondigde een jaar voor verschijnen alvast haar Surface Duo aan.

Slechts het begin

Samsung werkt intussen aan opvolgers van de Galaxy Fold. Om een directe opvolger lijkt het niet te gaan, de verwachte Fold 2 krijgt een clamshell-vormgeving. Dit lijkt slechts het begin van vele verschillende soorten vormgevingen. Er is namelijk veel mogelijk wanneer je begint te vouwen. Iets waar we ontzettend naar uit kijken!

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     Amazon
Black € 947,49 € 947,49   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel