Samsung Galaxy Fold komt officieel niet naar Nederland


Nadat hij vandaag opnieuw werd aangekondigd wordt nu duidelijk dat Samsung de Galaxy Fold niet naar Nederland brengt. Zo staat te lezen bij Tweakers. Officieel mag de eerste opvouwbare telefoon van Samsung ons land dan overslaan, mogelijk zien we hem hier wel als grijze import.

Samsung koos er al voor om de lancering van de Galaxy Fold vrij beperkt te houden. Een grootschalige lancering zoals bij Galaxy S-modellen zou de Fold niet krijgen. Daarvoor zou de vraag te klein zijn, niet gek voor een toestel van bijna tweeduizend euro. Bovendien had Samsung last van tekorten, ook niet gek omdat dit Samsung's eerste opvouwbare telefoon is. En dit alles werd na het uitstellen van de eerste lancering alleen maar erger en maakte Samsung extra voorzichtiger.

Samsung Galaxy Fold maps
Nederland staat voor de Galaxy Fold niet meer op de kaart

Voor ons Nederland heeft dit tot gevolg dat wij in z'n geheel overgeslagen worden als officiële afzetmarkt. Vervelend voor early adopters maar misschien wel zo verstandig. De 2e versie van de Fold laat niet nog jaren op zich wachten en zal veel kinderziektes niet bevatten. Wie toch een exemplaar wil bemachtigen zal naar Duitsland moeten uitwijken; daar ligt hij wel gewoon in de winkel al zullen de voorraden ook daar beperkt zijn.

Initiële problemen

Samsung trok de introductie van haar eerste vouwbare telefoon in nadat tech-reviewers tegen enkele problemen aanliepen. Zo trokken sommigen de beschermlaag van het scherm af na deze aan te zien voor een screenprotector. Andere kregen vuil in het scharnier met een schermdefect tot gevolg. Samsung nam de tijd om al deze problemen op te lossen waarna het de tijd rijp genoeg acht om hem te herintroduceren. Maar dus niet in Nederland.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel