Samsung: geüpdatet versie Galaxy Fold vanaf september verkrijgbaar


Het hoge woord is er uit; Samsung kondigt haar verbeterde Galaxy Fold ergens in september 2019. De oorspronkelijke lancering stond gepland voor april maar werd uitgesteld nadat Samsung's allereerste commerciële opvouwbare toestel toch niet zo dummyproof bleek dan gehoopt.

Ditmaal hoopt Samsung alle problemen te hebben opgelost. De wijzigingen die het aan de Galaxy Fold heeft aangebracht zijn onder andere:

  • De beschermlaag op het Infinity Flex-scherm reikt ditmaal tot onder de rand. Dat was eerder niet het geval waarna hij aangezien werd voor een screenprotector. Deze laag verwijderen leidt onherroepelijk tot het beschadigen van het scherm.
  • Er zit een nieuwe bescherming aan de boven- en onderkant van de vouw waardoor vuil minder makkelijk onder het scherm kan komen.
  • Het scherm is uitgerust met enkele metalen lagen om de stevigheid en bescherming van het scherm te garanderen.
  • De ruimte tussen het scharnier en de behuizing is geminimaliseerd zodat er minder kans is voor vuil om zich daar binnen te dringen.
Samsung Galaxy Fold changes
Oud vs nieuw

Verbeteringen software Galaxy Fold

De tijd die Samsung nodig heeft gehad voor bovenstaande verbeteringen gaf ze ook mooi tijd om te kijken naar de software. Samsung zegt meer apps geschikt te hebben gemaakt voor de unieke UX van de Fold. Ook zijn er tal van verbeteringen doorgevoerd om de algemene gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Welke dat allemaal zijn legt Samsung niet uit.

Een exacte datum in september geeft Samsung nog niet. Wel zegt het dat het toestel eerst in een "select groepje landen" beschikbaar zal zijn. Nederland en België zitten hier niet tussen. Wanneer wij aan de beurt zijn is nog niet te zeggen maar houdt rekening met enkele maanden later. Of Samsung hiermee Huawei te snel af is met diens opvouwbare Mate X is lastig te zeggen. Huawei heeft nog geen exacte lanceerdatum afgegeven.

Foto: Sammobile


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel