Samsung Galaxy Note 10 en grotere Note 10+ geïntroduceerd


Samsung heeft gisteren tijdens een speciaal Unpacked Event haar vlaggenschip voor de tweede kwartaal van 2019 aangekondigd. Voor het eerst komt de Galaxy Note in twee formaten; de Note 10 en Note 10+ waarvan de Note 10 het echt nieuwe model is.

Een groot geheim was de Samsung Galaxy Note 10 (officieel Note10 aan elkaar) niet echt meer. Ook de Note 10+ was al veelvuldig uitgelekt. Nieuw aan de 10e Note is dat hij in twee formaten verkrijgbaar is. Kennen we de Galaxy Note vooral als een grote phablet met stylus, dit jaar is er ook een kleine versie beschikbaar. De Note 10 kent een schermafmeting die overeenkomt met de S10. Veel kleiner en vooral smaller dan vorige Notes.

Samsung Galaxy Note10 Unpacked

Wat dat betreft is de Note 10+ dus de logische opvolger van de Note 9 met een groot schermformaat die we van een Note gewend zijn: 6,8 inch. Goed nieuws dus voor consumenten want er valt wat te kiezen. Beide telefoons zijn naast content-vreters echte productiviteit-telefoons. Ze zijn bedoeld om dingen mee te maken. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de ingebouwde stylus: de vernieuwde S Pen.

S Pen met nieuwe Air actions

Hier kon je al handgeschreven tekst mee invoeren maar de Note 10 kan dat nu ook omzetten naar tekst en kopiëren in een Word-document. Verder kent de S Pen nieuwe Air actions dankzij ingebouwde bewegingsherkenning. Draai de pen om de camera uit te zoomen zodat al je vrienden op de foto passen. En klik op de pen om een foto te schieten. Vanaf nu kun je ook het volume en de galerij met de S Pen bedienen.

Note10 S Pen

Pro video

Ander punt waarop de Note 10 en Note 10+ verbetering brengt is de video-camera. Deze krijgt net als de fotocamera nu de beschikking over Live focus waarbij je realtime de achtergrond kunt vervagen. Interessant is dat wanneer je inzoomt op iets ook het geluid daarvan versterkt wordt. Dankzij Zoom-In Mic wordt achtergrondgeluid verminderd. Verder heeft Samsung de video-stabilisatie verbeterd zodat je minder schokkerige video kunt opnemen van bewegende dingen of mensen. Iets wat ook werkt in de Hyperlapse modus.

AR en 3D

En dankzij een nieuwe processor beschikt de Samsung Galaxy Note 10 en 10+ over zoveel kracht dat er diverse AR-toepassingen mogelijk worden. Je kunt objecten scannen waarna ze digitaal en in 3D op je Note verschijnen en eventueel kunt laten animeren of uitprinten via een 3D-printer. Ook kun je met de S Pen in de lucht tekenen waarna ze in 3D op beeld verschijnen. Deze zogenaamde AR Doodle kun je vervolgens animeren en als video versturen.

Samsung Galaxy Note 10 komt 23 augustus
De Galaxy Note 10 ligt 23 augustus in de winkel

Note10 in Nederland

De Note10 en Note10+ zijn vanaf 8 augustus als pre-order verkrijgbaar en liggen vanaf 23 augustus in de winkel. Tijdelijk geldt 100 euro extra inruilwaarde bovenop de waarde van de oude smartphone. Verwacht de nieuwe Note in de kleuren Aura Glow en Aura Black en met 256 GB aan opslag. Geheugen uitbreiden is alleen bij de Note10+ nog mogelijk. Prijs voor de kleine Note bedraagt €949, voor de grotere €1099.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Aura Glow Refurbished
€ 299,99 € 303,98   Bekijk
bol.com Partner
Aura Black
€ 569,00 € 569,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 10


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 10+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
256 GB Black Refurbished
€ 313,99 € 317,98   Bekijk
bol.com Partner
256 GB Aura Black
€ 569,00 € 569,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 10+


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel