HTC presenteert eindelijk weer eens een telefoon; de Wildfire X


HTC heeft in 2019 hier nog geen nieuwe mobiele telefoon aangekondigd maar daar lijkt vandaag verandering in te komen. Het presenteerde zojuist de Wildfire X; een instapmodel met drievoudige camera achterop en lekker groot scherm. Er is alleen één probleem.

De HTC Wildfire X is namelijk voorlopig alleen aangekondigd voor de Indiase markt. En daarmee blijft het aantal telefoons wat HTC in Nederland uitbracht voor 2019 op exact 0. HTC zwoer ooit instaptelefoons af om zich volledig op high-end vlaggenschepen te richten waar het meer aan dacht te kunnen verdienen. Daar komen ze nu dus weer op terug; de Wildfire X is een goedkope instaptelefoon met concurrerende eigenschappen.

HTC Wildfire X

Nu is het niet voor het eerst dat HTC zich bedenkt, en wat dat met het bedrijf gedaan heeft is bekend. De Wildfire X heeft een groots 6,2 inch scherm met bovenin een druppelvormige inkeping voor de 8MP selfiecamera. Doordat er onderaan het scherm nog een kin zit blijft de screen-to-body-ratio steken op 88,8% wat nog altijd zeer keurig is. Naast een fraaie verfbeurt is het vooral de drievoudige camera achterop die de show steelt. HTC past een 12+5+8 megapixel combinatie toe met 2x optische zoom en achtergrondvervaging voor fraaie portretfoto's.

HTC Wildfire X specificaties

HTC rept met geen woord over optische beeldstabilisatie maar dat valt ook niet te verwachten met een adviesprijs van omgerekend €175. Het geheugen komt uit op een nette 128 GB met kan via een geheugenkaart verdubbeld worden. Er is ook een variant met 32 GB opslag en 3 ipv 4 GB RAM-geheugen. De batterij kent een capaciteit van 3300 mAh wat niet slecht is maar ook weer niet super. Er is een mogelijkheid deze accu met maximaal 10 Watt snel op te laden. Het beestje draait Android 9.0 Pie dankzij een nog onbekende octa-core processor. Ons geld zetten we in op een exemplaar van MediaTek.

Wildfire X in Nederland

Zoals gezegd verwachten we de Wildfire X niet snel in Nederland laat staan op het Europese vasteland. Tenzij het toestel extreem scherp geprijsd is zien we een toekomst voor hem. Iets wat ook providers in Nederland zien want op moment van schrijven bieden zij slechts 4 HTC-telefoons aan in combinatie met abonnement. Een absoluut dieptepunt.Praat mee over dit artikel