Samsung stelt lancering Galaxy Fold voorlopig uit


Samsung heeft de lancering van de opvouwbare Galaxy Fold tot nader order uitgesteld. Reden is om na te gaan of er verbeteringen aangebracht moeten worden in het scherm of de communicatie richting toekomstige klanten beter kan. Reviewers trokken namelijk een beschermende folie van het scherm dat zij aanzagen voor een screenprotector.

De lancering van de Samsung Galaxy Fold stond gepland voor 26 april. Dan zou het eerste opvouwbare toestel van Samsung in de VS in de verkoop gaan. In aanloop daar naartoe ontvingen diverse Amerikaanse media een testexemplaar. Enkele reviewers zagen de beschermende folie dat onderdeel is van het scherm aan voor een screenprotector. Samsung waarschuwde alleen in de documentatie dat deze met rust gelaten moest worden, niet op de folie zelf. Daarnaast gaven ook twee andere exemplaren de geest, mogelijk als gevolg van vuil dat zich in de opening bij de vouw kon binnendringen.

Galaxy Fold peeled off
The Wall Street Journal begon tegen de waarschuwing in te peuteren

Samsung laat nu weten binnen twee weken met een nieuwe releasedatum te komen. Het kan de tijd in de tussentijd gebruiken om te bepalen wat het kan doen. Mogelijk krijgt het toestel een extra waarschuwing dat de folie niet verwijderd mag worden. Of er ook daadwerkelijk fysieke wijzigingen gaan plaatsvinden valt nog te betwijfelen. Het productie van de Fold is klaar, het is daarom wat laat om nu nog wijzigingen aan te brengen. Mocht dat wel noodzakelijk zijn dan is het een geluk voor Samsung dat er nog niet veel exemplaren van verkocht zijn. Zo kende de Amerikaanse voorverkoop slechts 2 duizend exemplaren. Met een adviesprijs van 2020 euro ook niet zo gek.

Peuteren

Samsung lijkt met het uitstellen van de lancering mogelijk imagoschade voor te zijn. Het is het Koreaanse bedrijf veel aan gelegen om de vouwbare form factor tot een succes te maken. Vooral ook omdat (los van de incidentele schermproblemen) de kritieken lovend zijn. Vouwbaar is de toekomst en het zou zonde zijn dat die nu al de kop in wordt gedrukt omdat sommige reviewers zich niet weten te bedwingen om aan hoekjes te peuteren.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel