Reviewers melden problemen met scherm Samsung Galaxy Fold

Storm in een glas water of Bendgate 2.0?


Vanaf 26 april ligt in sommige delen van de wereld de Samsung Galaxy Fold in de winkel. Het eerste commercieel verkrijgbare opvouwbare toestel van een grote fabrikant. In aanloop daarnaar heeft Samsung exemplaren naar reviewers gestuurd maar enkelen daarvan melden nu schermproblemen. Wat is er aan de hand?

De Samsung Galaxy Fold is het eerste toestel van Samsung waarvan het scherm kan vouwen. Ingeklapt heb je hierdoor een compacte smartphone en uitgeklapt een scherm ter grootte van een tablet. Het beste van twee werelden, maar dan wel voor een hoog prijskaartje. Het toestel gaat hier namelijk 2020 euro kosten. Voor dat bedrag mag je een probleemloos product verwachten.

Groot is daarom de schrik dat sommige reviewers na enkele dagen testen problemen met hun Galaxy Fold hebben. Het scherm valt gedeeltelijk uit, flikkert of houdt er helemaal mee op. Grote paniek op de social media maar is er echt iets aan de hand of staan we met z'n allen onterecht in de paniekstand? We hebben immers allemaal het debacle van de Note 7 nog vers in het geheugen staan.

Paniek om niets?

Op moment van schrijven zijn er 4 gevallen bekend waarbij het scherm er mee op hield. Twee daarvan kwam doordat de reviewer in kwestie de beschermlaag er vanaf peuterde. Samsung waarschuwt deze juist te laten zitten; hij zit er voor een reden. Zaak dus om dat beter te communiceren. Blijven over twee gevallen die niet meteen te verklaren zijn. Twee gevallen op heel erg veel reviewtoestellen is niet heel erg veel. Toch krijgen die veel aandacht omdat ze juist in handen zijn van reviewers met een bijbehorend medium achter zich. Zouden ze in handen zijn geweest van 'normale' consumenten dan hadden we er nooit van gehoord, vooral omdat dit vermoedelijk een reguliere garantiekwestie is.

Vergelijking met de Note 7

Samsung zit uiteraard met de hele kwestie in z'n maag. Vooral omdat mensen de vergelijking maken met de Note 7. Die vergelijking is onterecht. Dat toestel werd overhaast uitgebracht met een (zo bleek achteraf) te dikke accu. Samsung werkt al sinds 2010 aan flexibele schermen en de Fold is minstens 5 jaar in ontwikkeling. De Fold is dus niet overhaast op de markt gekomen, hij is op moment van schrijven nog niet eens verkrijgbaar. Samsung lijkt de introductie in een eerste reactie echter niet uit te stellen. Tegenover The Verge zegt Samsung dat ze ieder geval individueel gaan onderzoeken.

Fold in Nederland

In Nederland en België komt de Galaxy Fold op 3 mei uit. Wij raden iedereen aan zich niet gek te laten maken door die 2 defecte schermen en de enorme publiciteit die dat veroorzaakt heeft. Schade vlak na het ingebruiknemen valt gewoon onder de garantie en als het probleem groter was geweest waren er meer gevallen bekend. Wel moet benadrukt worden om de schermlaag te laten zitten, ook al lijkt deze los te kunnen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Fold
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
KPN abonnement € 75,00 € 63,00 150 onbeperkt 4G+ Bekijk
T-Mobile abonnement € 79,00 € 69,00 onbeperkt onbeperkt 4G+ Bekijk
Vodafone abonnement € 67,00 € 243,00 onbeperkt 50000 MB 4G+ Bekijk
Tele2 abonnement € 60,00 € 265,00 onbeperkt onbeperkt 4G+ Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 36,50 € 580,00 6000 6000 MB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 20,00 € 1.117,00 onbeperkt 15000 MB 4G+ Bekijk
Youfone abonnement € 10,00 € 1.162,00 200 6000 MB 4G+ Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Fold met abonnement


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel