Samsung Galaxy Fold is 7,3 inch tablet die tot 4,6 inch telefoon vouwt


De vouwbare telefoon is hier: Samsung heeft tijdens haar Unpacked Event de Galaxy Fold uit de doeken gedaan. Vanaf nu is het formaat van het scherm niet meer gebonden aan het formaat van de telefoon.

Telefoonfabrikanten proberen de laatste jaren steeds grotere schermen in steeds kleinere telefoons te stoppen. Hierbij lopen ze tegen enkele praktische problemen aan. Mensen willen geen tabletformaat telefoon in hun broekzak stoppen maar wel een tabletformaat scherm. Hierdoor moesten eerder al de schermranden het ontgelden en de laatste jaren werd de selfiecamera in het scherm geplaatst als compromis.

Samsung Galaxy Fold

Samsung denkt nu een betere oplossing gevonden te hebben met de introductie van de Galaxy Fold. Deze telefoon vouwt samen als een boek en beschikt over twee schermen; een 4,6 inch scherm aan de buitenkant en een immens 7,3 inch scherm aan de binnenkant. Samsung heeft samen met Google aanpassingen gedaan aan het Android-besturingssysteem om optimaal gebruik te maken van deze extra schermruimte.

Samsung Galaxy Fold Google Maps

3 Apps Multitasking

Een app die je opent op het buitenscherm gaat verder op het scherm nadat je het openvouwt. Dit heet App Continuity en is handig voor wanneer je even iets groter wilt zijn bijvoorbeeld een Google Map. Het binnenscherm is echter zo groot dat je hem niet alleen voor één app hoeft te gebruiken. Je kunt er maar liefst 3 verschillende gebruiken; 3 App Multitasking heet dat.

Samsung Galaxy Fold specificaties

Galaxy Fold specificaties

De Samsung Galaxy Fold is verder uitgerust met 6 camera's; 1 voorop, 2 binnenin en 3 aan de achterkant. De vingerafdrukscanner zit niet in het scherm maar aan de zijkant. Het toestel is uitgerust met stereo speakers waarbij het geluid door AKG is getuned. Binnenin zitten twee batterijen; in ieder deel één. De totale capaciteit daarvan komt uit op 4380 mAh. De processor is gebouwd op 7 nanometer en beschikt over 12 GB aan RAM-geheugen.

Samsung Galaxy Fold verkrijgbaar

Fold prijs en verkrijgbaarheid

Samsung geeft de Galaxy Fold een stevig prijskaartje mee. Het vraagt 1980 dollar voor een exemplaar. Wie zich wil onderscheiden zal de portemonnee moeten trekken. Er zijn in totaal vier verschillende kleuren (Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue) waarvan zelfs de kleur van het scharnier kan uitgezocht worden. De Samsung Galaxy Fold zal in Nederland pas in het tweede kwartaal te koop zijn tegen een nog onbekende prijs.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy Fold verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel