LG kondigt mid-range telefoons Q60, K50 en K40 aan


Het Mobile World Congress moet nog beginnen maar LG kondigt alvast een trio mid-range telefoons aan die daar het podium moeten betreden. De Q60, K50 en K40 beschikken allen over een groot scherm, meerdere camera's en de nodige AI.

LG brengt niet meer zoveel telefoons uit als vroeger, vandaag is een uitzondering. We worden tegelijk op drie nieuwe modellen getrakteerd. Allen worden tijdens het Mobile World Congress nader voorgesteld dus mogelijk volgt daar nog een ander model. Een dusdanig belangrijk model dat dit trio ons daar niet van mag afleiden. Terug naar de nu aangekondigde modellen; de Q60, K50 en K40. Meest uitgebreid daarvan is de LG Q60.

LG Q60, K50 en K40
De LG Q60, K50 en K40

Dit model is achterop uitgerust met maar liefst 3 verschillende camera's; een 16 megapixel camera met snelle phase Detection autofocus (PDAF), 2 megapixel dieptecamera en 5 megapixel camera met groothoeklens. Voorop zit verder nog een hoge resolutie 13 megapixel selfiecamera verstopt in een druppelvormige notch. Deze eigenschap deelt de Q60 trouwens met de K50, evenals een een 6,26 inch groot scherm, 2.0 GHz octa-core processor met 3 GB aan werkgeheugen en een grote 3500 mAh batterij. Alleen het opslaggeheugen van de LG K50 is met 32 GB de helft kleiner dan de Q60.

Google Assistant-knop

De LG K40 vormt het nieuwe instapmodel maar behoudt een mid-range karakter. Ook hier weer een 2.0 GHz processor met acht kernen en zelfs een FullVision-scherm met HD+ resolutie. Wel is die met 5,7 inch kleiner dan de rest. Ook kleiner is het werkgeheugen en de batterij, respectievelijk 2 GB en 3000 mAh. Wel krijgt het model als enige een selfiecamera met eigen flitser. LG's trio beschikt over DTS:X wat een surround sound-beleving moet geven en is enigszins robuust te noemen dankzij de MIL-STD 810G-specificatie. Opvallend is verder de speciale Google Assistant-knop; je vindt hem bij ieder model aan de linkerzijkant onder de volumetoetsen. Of je deze ook uit kunt schakelen of aan een andere app kunt toewijzen is nog onbekend.

Prijzen en beschikbaarheid

Wanneer we de LG Q60, LG K50 en LG K40 precies in de winkel kunnen aantreffen is nog onbekend, LG moet daar nog een uitspraak over doen. Ook hoeveel deze modellen moeten kosten is voor ons nog een groot vraagteken. We hebben het trio alvast wel toegevoegd aan onze database. Zodra webshops hem in het assortiment opnemen weten we meteen de prijzen.


Prijsvergelijker LG Q60
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Blue
€ 149,00 € 149,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG Q60


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel