Exclusief: Benchmark Samsung Galaxy Fold verklapt processorsnelheid


Voor het eerst weten we hoe krachtig de Samsung Galaxy Fold mogelijk is. Iemand heeft namelijk een benchmark gedraaid van het toestel op Geekbench. Hierdoor kunnen we hem vergelijken met andere modellen, waaronder de momenteel krachtigste Galaxy: de S10 Plus.

En meteen valt op dat de Samsung Galaxy Fold minder presteert dan de Galaxy S10+. Zowel in single-core als multi-core zet de S10+ betere scores neer. Conclusies daarover hoeven we niet te trekken. Mogelijk test Samsung het toestel met nog niet definitieve hardware en of software. Wel zien we dat de Fold inderdaad over 12 GB aan werkgeheugen beschikt.

Geekbench score Samsung Galaxy Fold
SM-F900F; ook wel de Samsung Galaxy Fold

Verder maken we op dat de vouwbare Galaxy over een octa-core processor beschikt op maximaal 1,78 GHz. De processor wordt aangeduid als "ARM implementer 81 architecture 8 variant 13 part 2052 revision 14"; mogelijk de Snapdragon 855 van Qualcomm. Deze kent een maximale kloksnelheid van 2,84 GHz, flink hoger dus dan de 1,78 GHz die Samsung gebruikt. Mogelijk wil Samsung batterij besparen door niet voor een te hoge kloksnelheid te kiezen.

Veel interesse in vouwbaar

Samsung kondigde haar allereerste Galaxy-telefoon afgelopen februari aan tijdens een speciaal Unpacked Event. Samsung gaf toen niet de volledige specificaties prijs van het toestel dat niet alleen door z'n vouwbare ontwerp erg opviel. Ook opvallend is namelijk z'n prijskaartje die net geen 2000 dollar bedraagt. Toch lijkt dit ontwerp de toekomst omdat het marktaandeel van de tablet-markt kan afsnoepen. Eenmaal opgevouwen kun je namelijk een tabletformaat scherm in je broekzak stoppen. Andere fabrikanten zijn daarom inmiddels met eigen modellen gekomen zoals Huawei met de Mate X.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Fold
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Media Markt
Black
€ 2.020,00 € 2.020,00   Bekijk
OTTO
Silver
€ 2.099,00 € 2.102,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Fold


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel