Samsung werkt naast Galaxy Fold aan nog tenminste 2 opvouwbare telefoons


De Samsung Galaxy Fold krijgt mogelijk broertjes en zusjes er bij. Samsung zou volgens berichten aan nog tenminste twee nieuwe opvouwbare telefoons werken. Hoogstwaarschijnlijk met een andere manier van vouwen dan bij de Galaxy Fold.

De Galaxy Fold die Samsung onlangs aankondigde brengt heel wat teweeg. Het heeft tal van andere fabrikanten aangespoord ook met een opvouwbare mobiel te komen. Huawei met de Mate X, Oppo, Xiaomi, Nubia en zelfs het moederbedrijf achter Alcatel lieten dergelijke telefoon zien. Soms herkenbaar, meestal net even weer wat anders. Feit is dat het telefoonlandschap er eindelijk weer wat minder saai uit gaat zien. Vooral nu Samsung ons nog eens twee vouwbare telefoon gaat brengen.

Samsung Galaxy Fold
De Galaxy Fold krijgt concurrentie vanuit Samsung zelf

Er zijn veel manieren om een een telefoon dubbel te vouwen. Denk aan verticaal zoals bij een clamshell en naar buiten toe zoals de Huawei Mate X doet. Aan beide manieren zou Samsung werken en volgens een bericht op Bloomberg. Samsung wil duidelijk de onbetwiste leider zijn als het gaat om deze nieuwe vormgeving. Voor de consument is dat alleen maar goed. Een groter aanbod betekent (uiteindelijk) lagere prijzen. Iets wat zeker nodig is nu de eerste generatie vouwbare telefoons twee duizend euro kosten.

Concurrentievoordeel

Of opvouwbare telefoon de toekomst zijn moet nog maar blijken. De interesse mag dan wel enorm groot zijn, het is nog onbekend hoe goed dergelijke modellen zullen verkopen. Zowel de Samsung Galaxy Fold als de Huawei Mate X moeten nog uitkomen. Dat zal ergens rond de zomer gebeuren. Als deze vormgeving aanslaat zou het een nieuwe impuls kunnen betekenen voor een afkoelende smartphonemarkt. Bovendien kan Samsung nu al een voorsprong opbouwen ten opzichte van bedrijven die nog niet met foldables experimenteren zoals Apple.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel