“Samsung Galaxy A90 krijgt uitschuifbare camera die draait”


Wat te doen met de selfiecamera? Fabrikanten plaatsen hem eerder boven het scherm, in een uitsnede van het scherm, middenin het scherm en lieten hem uitschuiven uit de bovenkant. Samsung lijkt voor de aankomende Galaxy A90 weer wat nieuws bedacht te hebben.

De reden waarom we een selfiecamera op telefoons hebben is dat we onszelf graag zien als we een selfie maken. Anders konden we net zo goed de camera achterop gebruiken. Door het redundant uitvoeren van de camera stijgen wel de kosten maar met onze voorliefde voor selfies nemen we dat graag voor lief. Toch zijn er andere oplossingen. Zo paste Nokia eerder al eens een roterende camera toe. Maar die neemt wel redelijk veel plaats in.

Oppo N1
Ook de Oppo N1 heeft een roterende camera maar is niet uitschuifbaar

En om toch een groot randloos beeldscherm te hebben kun je die uitschuifbaar maken, zoals in de Oppo Find X. Samsung overweegt nu juist die twee technieken te combineren. Mogelijk treffen we de eerste resultaten daarvan aan in de aankomende Galaxy A90. Een uitschuifbare camera die kan roteren. Hoe dit er precies uitziet en of het lekker werkt moet allemaal nog maar blijken. Een lancering van het toestel lijkt nu net de S10-serie, A30 en A50 gelanceerd zijn niet echt aannemelijk. Houdt dus sterk rekening met het tweede kwartaal van 2019.

Galaxy A-serie

Persoonlijk juichen we dit soort probeersels toe. De kans dat Samsung het ei van Columbus heeft gevonden is klein maar zonder proberen komen we geheid nergens. Gek dat Samsung hiervoor de Galaxy A-serie kiest is het niet. Deze serie leent zich juist uitstekend voor dit soort nieuwigheden. Topman DJ Koh sprak eerder nog uit dat het "cutting-edge features" eerst op haar A-serie zou introduceren in plaats van te wachten op een nieuw Galaxy S-model.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel