Honor 7i met roterende camera als Huawei ShotX in Nederland uitgekomen


We hebben al enige aandacht besteed aan de Honor 7i die dankzij z'n roterende camera een bijzondere verschijning is. Moederbedrijf Huawei brengt het toestel hier onder eigen naam uit als de ShotX. Je moet alleen nog wel even geduld hebben.

Een gevleugelde uitspraak is; "de beste camera die je hebt is degene die je bij je hebt". Vrijwel alle telefoons beschikken inmiddels echter over twee camera's. De beste zit alleen aan de achterkant. En wat nou als je die beste camera wilt gebruiken voor selfies. Dan heb je in veel gevallen pech. Bij de Huawei ShotX is dat een ander verhaal. Wil je een selfie maken dan draai je de camera naar voren. Je gebruikt dus dezelfde 13 megapixel camera als hoofdcamera en als selfiecamera.

Huawei ShotX roterende camera

En omdat niet alleen de camera maar ook de flitser 180 graden meedraait kun je in het donker ook zelfopnames maken. De innovatie houdt daar niet op want er zit ook een vingerafdrukscanner in het toestel. Net als Sony doet zit die aan de zijkant, bij Huawei zit die echter niet in de homeknop verwerkt. De Huawei ShotX krijgt een gemiddelde prijs mee van los 350 euro. Het duurt nog wel even voordat de ShotX verkrijgbaar is. Het vroegst pas maandag 14 december.


Prijsvergelijker Huawei ShotX

Toon alle aanbiedingen van de Huawei ShotX


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel