Huawei ShotX


Huawei ShotX
Huawei shot x achterkant rechterzijkant schuin
Huawei ShotX goud voorkant rechterzijkant schuin
Huawei ShotX goud achterkant linkerzijkant schuin
Huawei ShotX wit achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,2 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Huawei ShotX

  • Uniek roteerbare camera
  • Vingerafdrukscanner handig in de zijkant
  • Scherm beslaat zeer groot deel van voorzijde (80%)

Minpunten Huawei ShotX

  • Na plaatsen geheugenkaart geen ruimte voor 2e simkaart

De Huawei ShotX in het kort

De Huawei ShotX biedt een geheel nieuwe manier van hoe je de wereld ziet. En dat bedoelen we vrij letterlijk. De hoofdcamera van de ShotX kan namelijk 180 graden draaien en daarmee tegelijk dienst doen als selfiecamera. Tijd om daar eens wat beter op in te zoomen.

Ogen in z'n rug

Vaak is het zo dat fabrikanten een goede camera achterop zetten en een iets mindere camera voorop. Echter nu het steeds belangrijker wordt om goede selfies te maken zou je dat het liefst andersom willen hebben. De 13 megapixel camera van de ShotX kun je helemaal omdraaien. Hiermee doet de hoofdcamera van het toestel meteen dienst als selfiecamera. Er is zelfs helemaal geen aparte selfiecamera. Dat kan soms wat vervelend zijn maar je bent wel gegarandeerd van de allerbeste zelfportretten doordat je de beste camera gebruikt die tot je beschikking staat.

Huawei ShotX goud voorkant rechterzijkant schuin

Slimme plaatsing vingerafdrukscanner

Huawei heeft de ShotX verder voorzien van een vingerafdrukscanner. Hiermee krijg je met een simpele aanraking toegang tot je smartphone. Deze scanner zit niet zoals veel andere smartphones aan de voor- of achterkant maar Huawei heeft hem in de zijkant verwerkt. In de praktijk blijkt het een veel logischer plek omdat je de zijkant toch vast moet houden. Je kunt de scanner zelfs gebruiken om binnenkomende telefoontjes aan te nemen of om foto's mee te schieten. Een groot voordeel van het zoveel mogelijk leeglaten van de voorzijde is dat de meest ruimte naar het beeldscherm gaat. Het 5,2 inch grote scherm beslaat daardoor 80% van de behuizing, wat best veel is.

Belangrijkste Huawei ShotX specificaties

  • Scherm van 5.2 inch in diameter voorzien van Corning Gorilla-glas
  • 13 megapixel camera met Full HD-video
  • 16GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar met microSD-kaartjes
  • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
  • Krachtige processor (Snapdragon 615) op 1,5 GHz + 2 GB werkgeheugen
  • Bekijk alle Huawei ShotX specs

Extra simkaart of juist extra geheugen?

Andere eigenschappen van de Huawei ShotX zijn een octacore-processor op 1,5 GHz waardoor hij lekker snel in gebruik is en een dikke batterij van bijna 3.100 mAh groot. Het toestel draait onder Android 5.1 Lollipop met daar bovenop Huawei's eigen EMUI versie 3.1. Dat is een schil om Android net iets gebruiksvriendelijker te maken. Het geheugen is 16 GB groot maar kan via een geheugenkaart worden uitgebreid. Datzelfde slot kun je ook inzetten om een tweede simkaart te plaatsen. Het is trouwens wel kiezen, je kunt niet beiden plaatsen.


Concurrenten van de Huawei ShotX

Vergelijk de Huawei ShotX met deze producten


Praat mee over de Huawei ShotX