Renders van Huawei P30 en P30 Pro tonen camera met 10x zoom


Met nog krap een maand te gaan liggen de persrenders van de Huawei P30 en P30 Pro nu al op straat. Nu zagen we de P30 al eerder in levende lijve maar de renders van de P30 Pro geven een verrassing weg; 10x optische zoom.

Net als Samsung kondigt ook Huawei aan het begin van het jaar haar nieuwe vlaggenschip aan. We hebben het natuurlijk over de P-serie die inmiddels bij 30 is aanbeland. Onlangs nog zag iemand kans om de Huawei P30 te fotograferen maar de P30 Pro bleef toen nog buiten schot. Vandaag lukt hem dat niet en kunnen we hem in hoge resolutie aan je tonen. Maar het is vooral de achterkant die onze aandacht trekt.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

We zien daar namelijk drie camera's terug. Op zich geen opvallend iets vandaag de dag maar de onderste ziet er wel duidelijk anders uit. De sensor is vierkant in plaats van rond en dat doet vermoeden dat het hier om een telezoom-objectief gaat. Net als wat Oppo onlangs demonstreerde zou hiermee tot 10x optisch ingezoomd kunnen worden. Hoe Huawei dit precies lukt blijft nog even onduidelijk. Mogelijk doet het dit net als Oppo met een prisma om licht af te buigen op lenzen in de behuizing. Onder de flitser zien we zelfs nog een sensor, mogelijk een ToF-sensor om diepte te kunnen waarnemen. Hiermee komt het totaal aantal camera's eigenlijk op 4 uit.

10x optische zoom

De bron meldt verder nog enkele camera-specificaties waaronder een maximale lensopening van f/1.6 tot en met f/3.4. Getuige de afbeelding is er verder laser voor een snellere autofocus en een dubbele LED-flitser. Het scherm kent bovenin een U-vormige notch met onderaan toch nog een behoorlijke kin. Qua kleur-uitvoeringen komt er naast een zwarte en blauw/paarse ook een uitvoering waarin twee kleuren in elkaar overlopen.

Huawei P30
Huawei P30

Huawei P30

Heeft dezelfde bron ook nog persrenders van de Huawei P30 voor ons in de aanbieding. Die lijken sterk op de foto's die eerder op het MWC geschoten zijn. Ook hier weer de U-vormige notch bovenin het scherm met achterop 3 camera's maar dan met een diafragma tussen de f/1.8 en f/2.4. Het klopt dat op beide modellen nergens een vingerafdrukscanner te bespeuren is. Die zit namelijk in het scherm, net als bij de S10 van Samsung. Hiermee is Huawei de 2e grote fabrikant die deze techniek toepast. Of Huawei ook net als Samsung gekozen heeft voor het ultrasone model van Qualcomm is nog even afwachten.

De Huawei P30-serie wordt 26 maart 2019 in Parijs aangekondigd. Dan horen we graag alle details maar ook de reden waarom de P30 wel en de P30 Pro geen koptelefooningang heeft.


Prijsvergelijker Huawei P30 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB Mystic Blue Refurbished
€ 223,99 € 227,98   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P30 Pro


Prijsvergelijker Huawei P30
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 183,99 € 187,98   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 399,95 € 399,95   Bekijk
Amazon
Breathing Crystal
€ 581,10 € 581,10   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P30


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel