Hoesjesfabrikant toont Huawei P30 en P30 Pro


Huawei lijkt voor de eerste helft van 2019 flink in te zetten op smartphones met een notch. Al wordt die bij de P30-serie wel beduidend kleiner. Dat blijkt tenminste uit afbeeldingen die een hoesjesfabrikant online heeft gezet.

Volgens deze afbeeldingen die bij MobileFun verschenen krijgen zowel de P30 als de P30 Pro een notch in de vorm van een druppel. Daarmee volgt Huawei de trend van onder andere OnePlus die ook al dit soort druppelvormige notches gebruikt. Duidelijk is in ieder geval dat voor de eerste helft van 2019 Huawei niet meegaat in de verwachte trend van schermgaten al heeft het bedrijf wel een dergelijk model in de planning staan.

Huawei P30 en P30 Pro hoesje
De Huawei P30 met rechts de P30 Pro

Verschil tussen de Huawei P30 en P30 Pro lijkt volgens bovenstaande afbeelding in ieder geval in het aantal camera's achterop te zitten. Je hebt hierbij de keuze uit 3 voor de P30 of 4 camera's voor de P30 Pro. De camera's zitten onder elkaar en onduidelijk is nog waarvoor iedere sensor bedoeld is. Naast dat de notch vele malen kleiner wordt, is ook de ruimte onder het beeldscherm komend jaar kleiner. Bij de P20 en P20 Pro was daar nog voldoende ruimte voor een knop met de vingerafdrukherkenning. Die manier van ontgrendelen ontbreekt op eerste gezicht dus mogelijk heeft Huawei gekozen voor een scanner achter het scherm.

Huawei P30 aankondiging

Welke verschillen Huawei naast het aantal camera's aanbrengt tussen de P30 en P30 Pro is nog even afwachten. Gelet op de extra camera en de stukken grotere uitsnede voor de flitser met sensoren vermoeden we dat Huawei bij de Pro-variant weer flink gaat inzetten op de foto- en video-kwaliteiten. Huawei werkt hier van oudsher samen met Leica en dat legt ze geen windeieren. De cameraprestaties van de laatste P- en Mate-serie waren bovengemiddeld goed. Wanneer we de introductie mogen verwachten is nog even afwachten. Houd rekening met het eerste kwartaal van 2019.

Ontvang een e-mail wanneer de P30 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de P30 Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel