Huawei deelt per ongeluk persafbeeldingen P30 en P30 Pro


Volgende week kondigt Huawei de P30 en P30 Pro aan. Veel van beide toestellen is al bekend en nu hebben we zelfs de officiële persafbeeldingen binnen zo lijkt. Huawei Nederland heeft enige tijd de officiële persafbeeldingen online gezet. Een fout die snel hersteld werd maar het internet vergeet niet. En daarom kunnen we ze je nu ook laten zien.

De Huawei P30 Pro zal vermoedelijk voor een bedrag van rond of net boven de duizend euro in de winkels liggen. Hij zal vermoedelijk zijn uitgerust met 10x optische zoom. Optische zoom zagen we wel eens eerder in een smartphone maar daar ging het om een uitschuifbare lens. Huawei lijkt te kiezen voor een andere methode, mogelijk één waarbij de lenzen in de behuizing zelf ten opzichte van elkaar schuiven.

Huawei P30 Pro
De Huawei P30 Pro met optische zoom

Het scherm op de P30 Pro meet waarschijnlijk 6,5 inch met bovenin een U-vormige notch en onderaan een smalle balk. Die indeling deelt de Pro met de reguliere P30 al valt het schermformaat met 6,1 inch wel wat kleiner uit. Opvallend is wel dat beide toestellen over dezelfde Full HD+ resolutie beschikken van 2340 bij 1080 pixels. Qua techniek is er gekozen voor een OLED-paneel van een nog onbekende leverancier. OLED staat doorgaans garant voor heldere kleuren, uitstekende contrastwaarden en goede afleesbaarheid buiten. Beide toestellen beschikken achterop over 3 camera's al wordt er wel gebruik gemaakt van verschillende megapixels. De Huawei P30 Pro lijkt verder nog een Time-of-Flight sensor te krijgen voor betere diepte-herkenning. Naast betere portretfoto's worden hiermee Augmented Reality-toepassingen mogelijk.

Huawei P30 en P30 Pro
De Huawei P30 en P30 Pro

Hoogstwaarschijnlijk past Huawei de Kirin 980 processor toe voor beide telefoons. Deze zit momenteel ook in de Mate 20 Pro en de View 20 van zusteronderneming Honor. Deze is al enorm krachtig gebleken dus qua rekenkracht hebben beiden niets te klagen. Het werkgeheugen wordt wel omhoog geschroefd naar minimaal 8 GB. Dat lijkt voor 2019 de nieuwe norm te worden voor dergelijke high-end telefoons. Huawei lijkt vooralsnog een zeer sterk productassortiment te hebben voor begin van 2019. De lancering staat gepland voor dinsdag 26 maart in Parijs en we hopen dat ze nog wat extra voor ons in petto hebben om over te schrijven.


Prijsvergelijker Huawei P30 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB Blue Refurbished
€ 227,99 € 231,98   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P30 Pro


Prijsvergelijker Huawei P30
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Black Refurbished
€ 157,99 € 161,98   Bekijk
Amazon
Breathing Crystal
€ 359,00 € 389,00   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 399,95 € 399,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P30


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel