Google Pixel 3 Lite heet Pixel 3a en 3a XL, ondergaat hands-on


Google bereidt een tweetal instap Pixel's voor onder de naam Pixel 3a en Pixel 3a XL. Beide krijgen een notch-vrij scherm met iets minder krachtiger processors.

Volgens een vroege hands-on van Stephan Hall van 9to5google beschikt zowel de Google Pixel 3a als de Pixel 3a XL over een OLED-scherm van LG. Het gaat dan om hetzelfde P-OLED scherm als in de huidige Pixel 3. Dat zou een flinke opsteker zijn want eerder gingen we nog uit van een LCD-scherm al vrezen we nu wel wat voor de vanaf-prijzen. Mogelijk zullen die niet zo 'instap' zijn.

Verschil tussen de 3a en 3a XL zitten hem in het schermformaat (5,6 tegen 6 inch) en de processor (Snapdragon 670 tegen 710). De Pixel 3a krijgt volgens Hall een batterij van 3000 mAh groot. Hoe groot die in de 3a XL blijft nog even onduidelijk. Beiden beschikken wel over een knijpbare zijkant, eSIM (dus waarschijnlijk Dual SIM) en beginnen bij 64 GB aan opslag. Snelladen wordt standaard ondersteund maar draadloos laden zit er helaas niet bij. Maar waar we het meest geïnteresseerd in zijn is de camera. Die zou net als bij de Pixel 3 maar liefst 12 megapixel groot zijn en daarmee gelijk zijn. Zelfs de selfiecamera zou met 8 megapixel even groot zijn als wordt hier geen dubbele selfiecam toegepast.

Komend voorjaar

Google heeft nog geen event aangekondigd waarop beide toestellen gepresenteerd kunnen worden dus het is afwachten wanneer ze officieel zijn. Er gaan berichten over "komend voorjaar". Prijzen zijn vooralsnog een grote onbekende. Qua kleuren lijkt er naast Clearly White en Just Black een derde kleuroptie te komen. Of het hier gaat om de huidige 'Not Pink' is onduidelijk maar ligt wel voor de hand.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel 3a
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Conrad
Just Black
€ 395,00 € 395,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 3a


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel