Koreaanse media: nieuwe Samsung Galaxy Fold slaagt voor test


De herlancering van de Samsung Galaxy Fold lijkt aanstaande te zijn. Volgens Koreaanse Media, eveneens het thuisland van Samsung, is de opvouwbare telefoon met vlag en wimpel geslaagd voor z'n laatste test.

Vlak na de aankondiging van de Galaxy Fold maar nog voor z'n lancering werd het opvouwbare toestel onderworpen aan tests door techbloggers en populaire YouTubers. Het resultaat: de Fold is niet bepaald dummy-proof. De beschermingslaag op het scherm werd aangezien voor een screenprotector en enkele keren verwijderd met een defect tot gevolg. Anderen kregen stof of vuil onder het scherm vanwege ruimte bij de vouw. Samsung nam het zekere voor het onzekere en stelde de lancering uit.

Samsung Galaxy Fold
Plooien Galaxy Fold gladgestreken

De hierboven genoemde problemen zouden opgelost moeten zijn. De beschermlaag is tot onder de rand door getrokken en kan nu niet meer (eenvoudig) verwijderd worden. Ook de ruimte bij de vouw zijn verkleind zijn. De nieuwe versie van de Samsung Galaxy Fold zou onlangs naar de Universiteit van Korea en de nationale onderzoeksuniversiteit KAIST zijn gestuurd. Professoren daar hebben het toestel getest en hun goedkeuren gegeven.

Problemen Samsung Galaxy Fold

Of hiermee alle problemen voor de Fold zijn opgelost is nog niet duidelijk. Wel lijken de oorspronkelijke problemen met deze nieuwe maatregelen verholpen te zijn. Nieuwe problemen kunnen altijd aan het licht komen wanneer het toestel in de verkoop gaat en in de handen van consumenten komt. Wanneer Samsung de herlancering van de Galaxy Fold laat plaatsvinden is nog onbekend maar aangenomen wordt dat Samsung concurrent Huawei voor wil zijn. Die heeft ook een vouwbare mobiel in de planning staan; de Mate X. Die moet ergens in augustus uitkomen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel