Eenvoudige featurephone van Nokia met Android gespot


Voor het smartphone-tijdperk liepen we er allemaal mee rond; featurephones en het liefst van Nokia. De onverwoestbare bakstenen werden na de introductie van de iPhone massaal ingeruild. Maar de eenvoudige telefoons maken een opmars. Binnenkort komt er zelfs één met Android uit.

Een telefoon met numeriek toetsenbord, een bedieningsknop voor navigatie en zonder touchscreen. Maar wel draaiend onder Android en dus ondersteuning voor talloze apps waaronder WhatsApp. Dat lijkt HMD Global binnenkort op de markt te brengen. Foto's van het nog naamloze toestel werden onlangs gespot.

Nokia featurephone met Android
Een featurephone met Android

Het toestel lijkt in een beschermend hoesje te zitten maar we leren ondanks dit wel het nodige. Zo zien we onmiskenbaar Android terug dat ook prima zonder aanraakscherm te gebruiken is. Fabrikanten passen het alleen tot op heden niet toe in deze form factor. Jammer want er zijn veel mensen die een eenvoudige festivaltelefoon kunnen gebruiken met WhatsApp-ondersteuning.

Series 30+ en KaiOS

Bovendien lijkt dit model uitgerust te zijn met selfiecamera en daardoor hoogstwaarschijnlijk ook over een camera achterop. Andere specs meldt de bron overigens niet. Dat HMD Global Android ook voor featurephones toepast is trouwens en opmerkelijk. Tot op heden gebruikte het hiervoor Series 30+ en inmiddels ook KaiOS. Die laatste heeft inmiddels ook WhatsApp-ondersteuning. Of het hiermee wil doorgaan is onduidelijk.

(via)Praat mee over dit artikel