CAD render verklapt onaangekondigde Google Pixel 4 en 4 XL


Hij komt er aan; de Google Pixel 4 en 4 XL. Dat weten we zeker, maar nu lijken we ook het uiterlijk zeker te weten. De CAD-renders van het toestel zijn namelijk uitgelekt en omzet naar realistische renders.

De Pixel 4 wordt de nieuwe aanvoerder met het kleinste scherm van vermoedelijk 5,6 inch groot. De Pixel 4 XL wordt een tikkeltje groter maar opvallend is wel dat beiden wel dezelfde kenmerken hebben. Iets wat sinds de eerste Pixel's niet is voorgekomen. De laatste jaren konden die kenmerken op veel kritiek rekenen met als 'hoogtepunt' de onbruikbaar en lelijk diepe notch van de Pixel 3 XL. Of deze Pixel 4 en 4 XL datzelfde lot ondergaan is afwachten.

Google Pixel 4 XL en Pixel 4
De Pixel 4 XL en Pixel 4

Beiden hebben wel een kenmerkende 'kop'. Google herintroduceert namelijk de schermrand, maar alleen voor de bovenkant. Dat schijnt te komen door de komst van enkele nieuwe sensoren, mogelijk voor nauwkeuriger gezichtsherkenning of minieme handgebaren. Om maar niet een nog grotere notch te krijgen werd blijkbaar gekozen om de hele rand te claimen. Dat grote 'voorhoofd' lijkt nu al te kunnen rekenen op aardig wat commentaar en hilariteit, maar misschien went het uiteindelijk wel.

Pixel 4 aankondiging

Toch vinden we wat ons betreft de grootste wijziging achterop. Google stapt ook daar eindelijk af van de enkele camera. Niet dat het nodig was omdat Google ook met een enkele camerasensor uitstekende resultaten wist neer te zetten. Echter kun je er simpelweg niet goed mee inzoomen en je kunt niet aan groothoek-opnames doen. Dat laatste lijkt ook de Pixel 4 niet te kunnen want de 2e sensor wordt volgens geruchten voor zoomen gebruikt. Er komt zelfs een derde sensor bij; een ToF-sensor voor betere diepteherkenning. Of dit tot betere foto's zal leiden zal blijken wanneer Google beiden aankondigt. Dat wordt ergens in het najaar verwacht.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 4 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 4 XL verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel