Gerucht: Google Pixel 4 heeft geen knoppen


Nu we allang geen echt toetsenbord meer gebruiken voor onze telefoon is het eigenlijk een goede vraag: waarom zitten er überhaupt nog knoppen op? Google lijkt afscheid van allemaal te nemen bij de aankomende Pixel 4, zo is het gerucht.

Je hebt een powerknop en volumeknop. Dat is het. Alle andere knoppen zitten al op het beeldscherm; terug, home, app-overzicht. Waarom die andere knoppen dan ook niet moet Google gedacht hebben. Echt een probleem lost Google er niet mee op, al zal het er esthetisch best fraai uitzien. Een volledig glazen/metalen Pixel 4.

Pixel 3 buttons
Knoppen aan de zijkant; nu nog heel normaal, straks ouderwets?

Google introduceerde bij de Pixel 2 al een aanraakgevoelige rand, ze zijn dus al een eind op weg. En met nieuwe gestures voor terug en vooruit in Android Q mag het roer nu ook voor die andere knoppen om. Overigens kan Google ook kiezen voor een virtuele knop, vergelijkbaar met Apple's homeknop op de iPhone 7 en aan de zijkant van de HTC U12+. Wel een uitstulpsel, geen echte knop.

Pixel 4 specificaties

Eerder al ging het gerucht dat de Pixel 4 er op een Galaxy S10 uit komt te zien. Zo krijgt hij een schermgat terwijl de Pixel 4 XL een langwerpige krijgt voor een dubbele selfiecamera. Ergens is dit een vooruitgang als je nog even denkt aan die enorme notch op de Pixel 3 XL. De naar voren gerichte stereo speakers lijken te blijven al krijgt het scherm wel een geïntegreerde vingerafdrukscanner.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Just Black
€ 565,00 € 565,00   Bekijk
Conrad
64 GB Just Black
€ 709,00 € 709,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 4


Prijsvergelijker Google Pixel 4 XL
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Conrad
64 GB White
€ 1.199,00 € 1.199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 4 XL


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel