Renders tonen Sony Xperia 2 en Xperia 20 met 21:9 scherm

En dat terwijl z'n voorgangers nog uit moeten komen


Opvallend: terwijl de Xperia 1 en 10 nog niet eens verkrijgbaar zijn duiken plaatjes van z'n opvolger uit. De Sony Xperia 2 en Xperia 20 volgen de trend die Sony met de 1 in gang heeft gezet: een 21:9-scherm.

Blijkbaar vinden ze bij Sony een 21:9 scherm beter werken dan wij en daarom krijgen ook de Sony Xperia 2 en Xperia 20 een dergelijke schermverhouding. Beide zijn erg langgerekt dus. Iets wat hier ook niet bij helpt is de kin en voorhoofd. Het scherm zit niet strak tegen de rand aan. Hierdoor hebben de 2 en 20 geen notch of schermgat maar ze zijn er wel extra groot door.

Sony Xperia 2
Sony Xperia 2

Sony lijkt voor de Xperia 2 de nieuwste componenten te gebruiken die dan voor handen zijn. Denk aan een Snapdragon 855-processor, 6 GB aan werkgeheugen en 3000 mAh batterij. Dat is erg vergelijkbaar met de Xperia 1. Iets wat ook voor het uiterlijk geldt al is de cameramodule naar de zijkant verhuisd. De Xperia 20 krijgt ditmaal een glazen behuizing al is plastic ook niet uitgesloten. Qua indeling lijkt hij erg op de bestaande Xperia 10 die tijdens het Mobile World Congress begin 2019 in Barcelona werd aangekondigd.

Sony Xperia 20
Sony Xperia 20

Sony houdt er al langer een halfjaarlijks update-schema op na. Of dat verstandig is blijkt niet uit de verkoopcijfers. Klanten hebben niet echt een goede reden om van het ene model te upgraden naar het andere. Mede omdat de verschillen vaak zo klein zijn. Of klanten nu ook weer op hun handen blijven zitten is afwachten. Wat niet helpt is dat de Xperia 1 en Xperia 10 de winkels nog moeten bereiken.

Via: 1, 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel