Plaatjes Honor 20/Pro voor lancering al beschikbaar


Vandaag kondigt moederbedrijf Huawei de Honor 20 en Honor 20 Pro aan. Nu al hebben we daarvan het persmateriaal binnen. Duidelijk is dat de 20 het camera-vlaggenschip voor 2019 wordt.

De aankondiging van de Honor 20 wordt vandaag samen met de Honor 20 Pro verwacht. Beiden krijgen zoals gebruikelijk een groot, modern randloos scherm. Links bovenin vinden we een schermgat voor de selfiecamera. Dat verklapt ook meteen de schermtechniek; TFT-LCD. De AMOLED-schermen met schermgaten zijn voorbehouden voor Samsung zelf. Ook opvallend; de vingerafdrukscanner zit aan de zijkant. Niet in het scherm of aan de achterkant.

Honor 20 Pro
De Honor 20 Pro

Toch vinden we het meest indrukwekkende onderdeel achterop. In de hoek zitten onder elkaar drie camera's, op beide toestellen. Op de Honor 20 gaat het om een 48 + 16 + 2 megapixel camera. De eerste is de hoofdcamera waarbij 4 pixels gecombineerd worden tot 1 voor een verbeterde lichtopbrengst. De 16 megapixel camera is verantwoordelijk voor breedbeeldopnames terwijl de 2 megapixel camera gebruikt wordt voor diepte-herkenning en macro-opnames. Bij de Honor 20 Pro vinden we eveneens een 48 megapixel schieter maar dan met een f/1.4 lens. Daarmee is hij lichtsterker dan de Huawei P30 Pro waar hij grotendeels op gebaseerd is.

Prijzen Honor 20 / 20 Pro

Bij de Honor 20 Pro wordt verder 3x zoom verwacht. Beide toestellen lijken verder in verschillende kleuren beschikbaar te komen waaronder tenminste zwart, wit en blauw. Ook prijzen worden al genoemd en liggen in de richting van 750 euro voor de reguliere Honor 20. De Pro zal vermoedelijk duurder zijn. Later vandaag horen we alle missende details.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel