“Google Pixel 4 en 4 XL krijgen volwaardig Dual SIM”


Al sinds de Pixel 2 beschikt het Google-toestel naast een regulier simkaartslot over een ingebouwde simkaart, ook wel eSIM genoemd. In principe zijn ze hiermee Dual SIM al kun je tegelijkertijd maar van één simkaart gebruikmaken. Dat gaat echter veranderen.

Want vanaf de Google Pixel 4, die nog niet is aangekondigd, zal Google gebruikmaken van Dual SIM, Dual Active (DSDA). Hierbij zijn beide simkaarten actief, aangemeld op het netwerk en kun je op beide nummer gebeld worden. Aanwijzingen hiervoor werden gevonden in de Android-code en door XDA Developer werd opgespeurd. Hierin wordt gesproken over het verschil in Dual SIM tussen de Pixel 3 en het 2019-model.

2019 Pixel remark
Verwijzing in de code naar de 2019 Pixel

Qua werking komt dit overeen met hoe Apple dat doet in de iPhone XS en XS Max. Toestellen met eSIM zijn nog redelijk schaars en Nederlandse aanbieders ondersteunen ze ook nog niet. Dat is elders in de wereld wel anders en het stelt de gebruiker in staat om eenvoudig van aanbieder te wisselen zonder de simkaart te verwisselen. Het is ook handig voor wie regelmatig in het buitenland is. Nu de Pixel 4 een uitgebreider Dual SIM-toestel wordt kan Google er ook voor kiezen om de Pixel 3 iets uit te breiden. Deze kan technisch gezien overweg met Dual SIM Dual Standby (DSDS) waarmee je beide simkaarten gelijktijdig aangemeld hebt op het netwerk en maar één kunt bellen of gebeld worden.

Pixel 3 Lite

Een andere mogelijkheid is dat de code juist bedoeld is voor de Pixel 3 Lite en 3 Lite XL die binnenkort verwacht worden. Dit zijn immers ook "2019 Pixel" telefoons waarover in de code gesproken wordt. Alhoewel er al redelijk wat informatie over beide toestellen is uitgelekt werd dit punt nooit aangestipt. Zeker weten doen we het dus niet.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel