Renders tonen productieklare Nokia 9 PureView met Zeiss-camera


Het lijkt er sterk op dat de officiële persrenders van de Nokia 9 PureView binnen zijn. Het toestel met z'n bijzondere cameraindeling verscheen exclusief op 91mobiles en wordt mogelijk voorafgaand aan het MWC aangekondigd.

De Nokia 9 PureView moet het eerste Android One-toestel van HMD Global worden die de naam PureView draagt. En die draagt hij met recht want achterop zitten naar verluidt 5 verschillende camera's. Iedere camerasensor krijgt z'n eigen taak met als ultieme doel het beste plaatje in iedere situatie. Het vroegere Nokia bracht onder de PureView-naam de legendarische 808 PureView uit met z'n 41 Mpixel camera, destijds een recordaantal megapixels.

Nokia 9 PureView

Of HMD Global de megapixel-race doorzet is nog maar de vraag. Met 5 verschillende lenzen ligt dat niet voor de hand, daarvoor volstaat ook een lager aantal. Aan de afbeeldingen hierboven valt verder op dat HMD Global niet kiest voor een volledig randloos toestel. Boven en onder het scherm zijn nog altijd balken te vinden wat wel ideaal is voor sensoren en selfiecamera's maar wat helaas niet erg modern oogt. Dat zal de toekomstige koper waarschijnlijk een zorg zijn, die zal meer gefocust zijn op de penta-camera met Zeiss optics.

Specificaties Nokia 9 PureView

Qua overige specificaties van de Nokia 9 PureView weten we te melden dat hij over een bijna 6 inch beeldscherm beschikt met in-screen vingerafdrukscanner, USB-C én audio-jack-poort, wordt aangedreven door een Snapdragon 845-processor en over 6 GB RAM en 128 GB opslaggeheugen beschikt. Daarmee belooft de 9 PureView een waar vlaggenschip te worden. Wel jammer is dat tegen de tijd dat hij op de markt komt de opvolger van de Snapdragon 845 al zal zijn aangekondigd dus die extra rekenkracht zal hij moeten missen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel